Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tetanos
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

tetanos

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alev-kerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tetanos
    Gönderim Zamanı: 17 Tem 2020 Saat 10:27
hocam merhabalar
her ne kadar konuyla ilgili tüm yazılarınızı okusam da aşı sebebiyle içimde şüphe oldu. oğlum 6.5 yaşında memlekette apartman önünde bakılan 4 yavrulu bir anne kedi oglumun avuç içinden 7 temmuzda ısırdı. tek dis izi derin kanadı hemen yıkadım sabunla ve baticon sürdüm bir gün sonra baticonun tarihinin geçmiş olduğunu farkettim. kuduz aşısı yaptırmadım. kediyi takibe aldım sağlıklı. fakat esas sorun 4 6 yaş karma aşısını okulda 1. sınıfta olacağı için yaptiramadim.
tetanos açısından bir risk oluşur mu ? saygılarımla

Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120673
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2020 Saat 18:23
Olmaz!! Tetanos olabilmesi icin; gubreli toprak ile bulasmis olmasi gerekir. Sizin durumunuzda, Tetanos 
asisi gerekmez ama, asi takvimi icin yaptirmaniz iyi olur. 
Artik okullarda asilar yapilmiyor. Saglik ocaginda yaptirin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2020 Saat 23:05
hocam okullar acilana kadar bu ortamdayiz. Manavgatta orman kenarında   bir ev arka bahçesi bostana çevrilmiş ve toprak gübreli. bu şartlarda dikkat eder elletmem. bu ayrıntılarla hala risk yok değil mi?? affedin hocam .
aşıyı da hemen sordum ilk 3 yıl okullarda olmaya devam edecek, parasıyla yaptırsam dedim elimizde aşı yok dediler. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2020 Saat 23:49
Goruyorsunuz, Turkiye'nin perisanligini!! Cami yapmaktan, Tetanos asisi almaya para bulamiyorlar! 
En son ( 4.) Tetanos asisinin, 18 ayda yapilmis olmasi gerekiyor!  Su anda hala koruyucu etkisinin  oldugu
 supheli.  Baska bir yere gidip, asisini yaptirin. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2020 Saat 11:07
hocam bağışlayın ilk kez bu kadar yordum sizi.18 ayda oldu aşısını. devlet hastanesine gidelim tetanos aşısı vurduralim dedim eşim vakalar çoğaldı diye götürmüyor bizi. hafta sonu acile gidilmez diyor.
bu kedi olayı yüzünden acil vaka miyiz ???
yoksa aşıları eksik kalmasın diye mi gidin yaptırın dediniz ?
5 li karmayi bir şekilde yaptiracagim ankaraya dönünce. yoksa hemen gidip bulup tetanos vurduralim mi? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2020 Saat 18:22
Bilemem.. Tirmik olsa, risk daha fazla ama, kedinin agzina, gubreli toprak bulasmasi biraz zor. 
Daha ziyade, eksik tamamlamak icin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alev-kerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2020 Saat 19:14
rahmetli annem ayağınıza taş değmesin diye dua ederdi ben de size ve rahmetli annenize çok dua ediyorum benim gönlümdeki darlığı hafiflettitiz. ömrünüze bereket varolun hocam iyi ki varsınız. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.