Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Igne sonrasi emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Igne sonrasi emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyla.gazi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Igne sonrasi emzirme
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 00:15
Hocam iyi aksamlar.dis cekiminden sonra yasadigim bazi sorunlar nedeniyle doktora gittim.bogazimin kotu durumda oldugunu soyleyip klindan 600 mg ampul uyguladi.penilisin alerjim var ve 2 yasinda bebegim var emziriyorum.doktor israrla bu igneyi uyguladi.12 saat emzirme dedi.ne yapayim hocam sutumu sagayimmi bu baganeyle birak dedi doktor ama ben qcikcasi neyapacagimi bilemedim

Düzenleyen seyla.gazi - 10 Nis 2022 Saat 00:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121231
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 04:20
1- Antibiyotik, hele IGNE verildiginde, iki defa dusunmeniz sart.
Antibiyotik gereken durumda: ATES + Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi olur.
SAKIN bunlardan teki bile yoksa, o palavracilara kanmayin. 
2- Penisilin allerjiniz olsa idi, son Penisilin uygulandiginda OLMUS olmaniz gerekirdi! Gene birileri sizi  gaza
getirmis!! Penisilin allerjisi gelismis bir kimsede, daha igne cilde deger degmez, sahis kaybedilir.
3- Sutten gecen antibiyotikler, kilonuz ile orantilidir. Misal: 50 kilo olsaniz, 600mg Antibiyotigin, 1 litre sute
 gecen miktari, 12mg dir.
Turk doktorlarinin Temel Tip bilgileri son derecede zayiftir. Hic Farmakoloji bilmezler. 
Igne gerekiyorsa, sakin bu SALAKLARA kanip, sutunuzu sagmakla filan ugrasmayin, ayrica da, bebeklerin
 sut ile  aldigi antibiyotik, mide de PARCALANIR. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Nis 2022 Saat 04:21
Yukarı Dön
seyla.gazi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 07:24
Hocam bahsettiginiz ates pis koku pas olayi mevcut bunu bilerek antibiyotik kabul ettim penisilin olayini annem anlatir ve tembihler  bebekken yapilmadan once test istenmis ve kolum kabarmiş.ogun bugundur yapilmadi ama simdi merak ettim dogrusu.hocam peki sizin bahsettiginiz hesaba gore benim sute gececek olan miktar 9 mg ama bebegim 11 kilo midede parcalansada bu onun icin riskli degilmidir?

Düzenleyen seyla.gazi - 10 Nis 2022 Saat 07:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121231
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 19:09
NE riski? 
Bu konular; "pazarlik" konusu degildir.. Siz israr ediyorsunuz diye ben fikir degistirecek degilim! 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.