|
15 aylık bebek tv izleme süresi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
İlkerdeniz
Üye
Kayıt Tarihi: 27 Eki 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İlkerdeniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 15 aylık bebek tv izleme süresiGönderim Zamanı: 20 Haz 2022 Saat 18:05 |
|
Hocam merhabalar sorulmuş soruların tekrar sorulmaması ile ilgili haklı hassasiyetinizi bildiğimden yine bütün forumu araştırmama ramen denk gelemediğim bir konuyu size danışmak isterim.15 aylık bir oğlum var sabah 06:00 da güne başlıyor 21:00 da uyuyor.Doğduğu günden beri uyku problemimiz var.gündüz-öğlen ise uykuları artık yok denecek kadar az (8 dakika) son derece hareketli ve zor oyalanıyor.Tek başıma desteksiz bakıyor olduğum için ara ara baby tv den çizgi film açıp işlerimi (yemeğini hazırlama vs) halletmem gerekiyor.SöYlenen;yaşı çarpı 10 dakika olarak tv izlemesi gerektiği ama benim koşullarımda gün içinde toplamda 2 saati gördüğümüz oluyor çünkü ayakta olduğu saatler boyunca aralıksız oyalamam neredeyse imkansız.ipad veya telefon vermiyorum ancak tv ekranından izliyor.Ve ekran ile ilgili yazılanlar beni çok endişelendirmekte.Bu durumdan dolayı huzursuzum.Bununla ilgili nasıl ilerlememizi önerirsiniz.Tavsiyeleriniz benim için gerçekten çok kıymetli.Bir de doktorumuz uyku problemi için gelişimi ve gün içindeki hali iyi olduğundan endişelenmememiz gerektiğini söyledi.. bu ayda kadar uzun ayakta kalması ile ilgili fikriniz ve yorumunuzu rica ederim.Vakit ayırdığınız için teşekkürler Saygılarımla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2022 Saat 19:01 |
|
Duyduklarınızın tamamı PALAVRA !!
Öyle bir süre YOK! Onu kim söyledi ise, bir yerinden uydurmuş. Açık öğretimde saatlerce bilgisayar ekranına bakınca bir şey olmuyor, TV seyredince oluyor!! Enteresan! Uyku; her çocukta uyku ihtiyacı farklıdır. Hafızanızı yoklayın. Dügün salonlarında gece geç vakitlerde uykusu gelen çocuklar, masa altlarına kıvrılıp yatarlar ve o şamat ortamında bile uyurlar. Uykusu gelince uyur. İnatlaşmayın. |
|
![]() |
|
İlkerdeniz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İlkerdeniz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2022 Saat 19:13 |
|
Hocam çok teşekkür ederim..inanın buraya yazarken bile utanarak yazdım ne biçim anne diyecekler diye.Sizin fikriniz en önemli idi.Bir de müsaitinizde cevaplamak üzere son bir fikir rica edicektim.Bu aya kadar nerdeyse sadece püre ile besledim boğazına birşey kaçar gibi tuhaf bir korkudan..Ve hala sert gıda veremiyorum bir kez denedim öğürdü ve çiğneme işini çözemedi.Sanıyorum kendi paniklerimden geç kaldım..kendiliğinden çözecek midir?nsıl ilerlemeliyim..bu zarardan dönmem için bir yönlendirme de zahmet edip yazarsanız minnettar olurum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 08:35 |
|
"Boğaz" değil! Kaçarsa;"Nefes borusuna" kaçması önemlidir, oda; çocuğun dikkati dağıtılırsa, tam yutacağı
sırada başını çevirirse olur. Önce, katı gıdaları yoğurt ile kariştirıp verin, sonra kendi yediğimiz yemeklerden yumuşak olanları ile tam katı gıdalar geçersiniz. |
|
![]() |
|
İlkerdeniz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İlkerdeniz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 12:17 |
|
Çok teşekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|