|
Yüksek dvit ve insülin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tnl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 310 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Şub 2023 Saat 15:40 |
Merhaba hocam. Kızım Nisan da 12 yaşına basacak, Ekim sonu gibi 1 ampul vit D verdim. İlk defa bugün dvit bakıldı ve yüksek çıktı 131 ( laboratuvar referans aralığı 40-120) 2 ay önce içtiği için mi öyle çıktı acaba, nasıl düşürürüz . Bu arada yazları 1 buçuk ay gibi denizde geçiririz, ampül de verince çok mu geldi acaba . Ve sadece göbek kısmına kilo alıyor diye insülin bakıldı kasımda ve 77 çıktı. Aralık sonunda 21e düşmüştü (beyaz şekeri ve beyaz unu kestik). Bugün yeniden bakıldı ve 25e çıkmış.
Bu arada hocam üric asid te yüksek.320 üst sınır ama 409 çıktı. 2 ay önce yine yüksekti, 340 çıkmıştı. Şimdi daha da çok… Lütfen yardımcı olun Düzenleyen tnl - 02 Şub 2023 Saat 18:03 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118983 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
150 ustu RISK BASLAR. Yazlari denize girenlerde, senede 1 ampul Dvit3 yeterlidir.
Herhangi bir sey yapmaniz gerekmiyor. Bu yas icin, Insulin (12 saat acliktan sonra): 7-24 uU/mL dir. Bu sartlar altinda bakilmadi ise, sakin dikkate bile almayin. Boyle sahtekarliklarla aileleri dolandiriyorlar. Urik asit icin: Biraz su miktarini arttirsin. Merak ediyorum, bu testleri isteyen doktorun yorumu ne oldu? Genellikle bunlar; doktor-Laboratuvar ikili CETE halinde calisirlar. |
|
![]() |
|
tnl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Tem 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 310 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kızım 12 yaşında nerdeyse ve 168 boyunda, 69kg idi.Normalde zayıf kol bacak kalça, fakat bayağı göbekliydi. Bende de insülin olduğu için insülin yüksek olunca göbeğe kilo alındığını biliyorum o yüzden baktırdım. 12 saat açlığa uyarak yapıldı tahlil. İki ayrı yerde baktırdım ilk 77 çıktığı zaman.
2 ay sonra güncel kilosu 57-58. Hafif göbeği var hala. Şeker ve beyaz ekmeği kestik, sadece zeytinyağı kullanıyorum az miktarda, bol sebze, günde 2 meyve ( genelde elma), haftada 2 öğün balık, kırmızı et ve tavuk günde 1, bazen 2 ögün. Ama miktarı az , bir öğünde 60-70gr aralığında. Su da ben diye diye 2l içiyor günde. Düzenleyen tnl - 02 Şub 2023 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118983 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
24cm BOYU UZUN!!! 32 kilo agirlik fazlasi var!
Boyuna orantisi: 9 kilo fazlasi var. Eriskin beden elbise giyer. 12 yas elbisesi giydirmeyi bir deneyin :0) Insulin normal. Senede bir takip edin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Şub 2023 Saat 20:33 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet erişkin beden M giyiyordu şimdi S giyiyor. Rejime devam, inşallah ideal kilosuna gelir zamanla. Bu arada babası 185cm bende 175cm,küöükliginden beri yaşıtlarından yüksek olmasını buna veriyordum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|