|
İdrar yolu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Nilumay
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: İdrar yoluGönderim Zamanı: 14 Ara 2023 Saat 09:00 |
|
Hocam merhaba geçen sene de aynı olmuştum idrar yolu enfeksiyonu böbrek karın ağrısı kusma ateş le gece acillik olmuştum sizden bildiğim için nitrit ppzitif çıkmiştı antibiyotik almıştım hocam şimdi iki gecedir aynı şikayetler böbrek ağrısı mide şişkinliği mide de gaz idrarda kötü koku regl olduğum için idrar tahlili vermedim kan tahlili verdim crp 28 çıktı ebc değerim normal 11 antibiyotik verdi tabiki crp yüksek iltahap var diye ben size soemadan içmedim henüz ama yaşadığım yerde yaban mersini yok su içiyorum iki gündür ne idrarimdaki kötü koku gitti ne de böbrek sancım gece ağrıdan uyuyamıyorum napmalıyım hocam bu arada ultrasyona da girdim organlarda birşey yok dendi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2023 Saat 19:50 |
|
HER antibiyotik IYE de kullanilmaz. Bilhassa Karacigerde parcalaan ilaclar, idrar yolu enfeksiynlarinda etkili olamazlar.
En iyi ilac; Bactrim Fort tablet. Gunde:2x1, 7 gun alin. Bu ilacin %100'u idrarla atilir. Bu sebeple, laboratuvarda direncli gozukse bile etkili olur. |
|
![]() |
|
Nilumay
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 11:07 |
|
Hocam emzirirken de içebilir miyim bebeğim 16 aylık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2023 Saat 19:15 |
|
Icebilirsiniz.
1 yas cocuguna bile verilyor.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|