Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nezle
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnezle

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 47
Mesajın Direkt Linki Konu: nezle
    Gönderim Zamanı: 21 May 2013 Saat 19:53
merhaba kadir bey.8 aylık oglum sanırıp nezle oldu,burnu akıyor su gibi,hapşırık,öksürük mevcut iştahı falan yerinde gece daha cok sıkıntı yapıyor nefes alması,grip icin yazdıklarınızı yapıyorum hatta limonu eline veriyorum cok seviyor emmeyi,coldmix yok sadece,burnunuda acıyorum sürekli ama benim asıl merak ettiğim uykudan kalkınca sırtı cok terlemiş oluyor o zaman arkasına bez koyuyorum ve üzerine yelek giydiriyorum yelek gereksizmi acaba grip olan insan üşür uykudan klkınca diye düşünüyorum acaba yanlışmı yapıyorum grip olan bir bebege terleyince nasıl müdahale etmeliyim bir türlü kestiremedim bana hep üşür gibi geliyor ama yeni kelktıgı an giydiriyorum yelegi 10-15 dk sonra cıkartıyorum ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 01:15
hocam merhba tekrardan siz cvp verene kadar bu arada sorularım birikti tekrardan.
1-eşime ser.fiz. almasını söyledim gittigi eczacı hapşırık öksürük varsa yani grip oluyorsa xlear diye bir damla önermiş daha etkili demiş xylitol içerir rahatlatır ve nemlendirir yazıyor,eşimde onu almış günde 5 defa 1 damla yazıyor hocam kullanayımmı?
2-bu arada eski mailleri okurken c vitamini nezleye iyi gelmez demişsiniz limonlu bal veriyoruz hocam oradaki limon ne işe yarıyor balın etkisinimi azaltıyor anlayamadım hocam mazur görünn.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121242
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 02:40
1-Terlemek veya terinin ustunde(sirtinda) sogumasi hastalik yapmaz. Atesli hastaliklar mikroplarla olur.
2- Yelek giydirip, tekrar terletmenin bir mantigi yok.
3- Xlear'i bosverin, eczaci tabiiki en pahali olani kakaliyacak. Gifrer veya Tonimer alin.
4- Portakal yemekle, ilac seklinde Cvitamini almak cok farklidir. Portakal, Limon veya Mandalina yemeniz Grip icin iyidirde, Ilac olarak Cvitamini almaniz Gribe iyi gelmez. Limonlu bal'da limonun asitini kullaniyoruz. Aynen Zencefilin aciligi gibi.
Yukarı Dön
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 09:08
teşekkürler hocam cok saolun.bir arkadaşın bebeginin kakası yeşilmiş üşüttü dedi,bende sizin bir röpotajınızda kaka renklerini söylüyordunuz.ac cocuk top top iyi beslenen cocuk altın sarısı aşırı beslenen cocuk yeşil kaka yapar demişsiniz.ben arkadaşıma aşırı yedirdin sanırım dedim oda bana hayır üşütmüş dedi gercekten üşütüncede kaka yeşil olurmu hocam şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 18:28
USUTME diye bir sey tipta yokturki!! Eski Osmanli'dan kalma uydurma bir terimdir. Nasil, "Nazar degmekle" Atesli hastalik olmuyorsa, usutmeklede atesli hastalik olmaz.
     Etrak bi-izan, bi-idrak....
Tabiat; "Natural selection" (Tabiatin ayiklamasi) metodu ile, akilli insanlarin nesil vermesini, otekilerin ise neslinin devam etmemesini bu sekilde saglar... Kendileri bilirler, siz caninizi sikmayin. Benim; Turkiye'deki butun cocuklari kurtaracagim diye bir iddiam yok...
Yukarı Dön
asli54 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 19:50
teşekkürler hocam o yazdıgınız damlalarıda alırımda evde suan otrivine ve rhinfant var hangisini kullanayım alana kadar?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 23:58
Otrivin veya Iliadin'i tercih ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.