Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerjik astım?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerjik astım?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dilekpolatt13 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Konu: alerjik astım?
    Gönderim Zamanı: 08 Tem 2013 Saat 15:43
Merhaba Doktor Bey,
Kızım 6 aylıkken bronşit olmaya başladı,bazen antibiyotik ve ventolin kullandık,şu anda 4 yaşında sizin sayenizde ilk defa geçen kış ilaçsız atlatmaya başardı fakat hal böyle iken giribal enfeksiyon yada nezle olmaksızın öksürük nöbetleri gelmeye başladı,koşunca nefes daralması ve öksürük,nefes alırken ıslık sesi,bu durum ventolinle rahatlama gösterince astımdan şüphelendik ve uzman doktora götürdük alerji uzmanının yaptığı deri testi sonucu akar,polen,küf ve kedi kılı alerjisi olduğunu astım başlangıcı olduğunu söyledi,bu arada solunum testi yaptı ve sonuç %91' miş.bize onceair çiğneme tableti verdi,şikayetimiz büyük oranda azaldı fakat sizin değerli yorumunuzu da almak isterim,yine aldatılıyor muyuz yoksa teşhis doğru mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118989
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2013 Saat 13:36
Astım, ya vardır, yada yoktur. "Astım başlangıcı" diyen uzmanlardan (!) daima şüphe duymuşumdur. Temmuz ayının ilk haftası geçti, ağaçlardaki çiçekler, meyva olup toplandı, hangi polene karşı allerji imiş bu öksürükler??  Kortizonlu sprey veya ilaç kullanmadığınız sürece, bu ilaçların bir zararı olmaz. Biraz deneyin bakalım.
Yukarı Dön
dilekpolatt13 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2013 Saat 21:42
İlerleyen zamanlarda duruma göre dil altı damla aşı uygulanabileceğini söyledi,bu tedavinin başarı oranı gerçekten bahsedildiği gibi yüksek mi?bu konuda ne düşünüyorsunuz?Şimdiden teşekkür ederim,sağlıcakla kalın.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118989
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Tem 2013 Saat 09:18
Hiçbir faydaları yoktur. bu cins (benzer) reaksiyonlar, bakterilerle değil, virüslerle olur. Bilhassa RSV ( Respiratory Syncytial Virus) gibi ve bunlara karşıda aşı yoktur. Boşuna para telef etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.