Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gul78
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
|
Konu: sanırım tekrar kıl kırdu Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 11:17 |
Kadir bey öncelikle iyi haftalar, Hocam 5 yaşındaki oğlumun ilk olarak 17 temmuzda kaşıntı problemi olmuştu poposunda birşey görmemiştim size yazmıştım kıl kurdu olabilir demiştiniz andazol kullandık 2.si 20 eylülde oldu bu sefer poposunda 1 adet beyaz kurt gördüm yine aynı şekilde 1 hafta arayla andazol kullandık geçti şimdi dün gece yine popom kaşınıyor diye uyandı poposunda birşey görmedim ama yine kıl kurdu olabilir diye 1 ölçek andazol verdim 1 hafta sonra yine vereceğim. Bu durum tam 2 ayda bir tekrarlıyor. bu 3. Farklı bir şey yaptırmama gerek varmı (tahlil vs.)? sürekli tekrarlamasının bir anlamı var mı? her kaşınıyorum dediğinde poposunda birşey görmesem bile andazolu bir sakıncası oluyor mu? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118987
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2013 Saat 18:44 |
Cocugunuzun etrafinda, ona devamli, "Kil kurdu" bulastiran biri var... VEYA cok toprakla hasir-nesir oluyor, elini yikamadan agizina goturuyor.
Ilaci verebilirsiniz.. Iki ilac arasinda en az 1 hafta oldugundan, zararli olamaz.
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2013 Saat 10:28 |
hocam bizlerde var da biz farkında mı değiliz acaba?acaba şuruptan bizde mi içsek? ama yeğenleri var okula, anneanesine gidiyor. kimden geçebilir bilemiyorum ki. birde bunun bulaşması nasıl oluyor ki? çok sık olmasa da bahçede de oynuyor. bilemedim ne yapacağımı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2013 Saat 19:43 |
Cocukla temasi olan herkezin icmesinde fayda vardir. Yoksa, bu durum ila-nihaiye devam eder.
1- El temizligi cok muhim.. Kirli ellerle bulasir.Her yemekten evvel ellerin yikanmasi gereklidir. Park-bahce gibi yerlerde,kirli cisimlerin agiza sokulmasi ile olur.
2- Kurtlu kimselerin; elleyerek kirlettikleri gidalarin yenmesi ile olur.
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2013 Saat 08:25 |
Çok teşekkür ederim hocam. Peki hocam bizde aynı ilacı aynı şekilde mi kullanacağız?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2013 Saat 18:15 |
Yok, yas ilerledikce, ilacin dozu artiyor. Ilacin icini okuyun.
|
 |