iyi akşamlar
hocam forumda arattım ama gıda zehirlenmeleriyle ilgili çok fazla soru bulamadım.
5 yaşında bir oğlum var. bugün dışarıda gezerken simit satıcılarından birinden bir halka tatlısı aldık. alırken de çok içim almadı ama oğlum çok sevdiği için aldım. akşam yemekten sonra yarısını filan yedi sonra daha yemiycem diyip bana verdi, ben de kalanını yedim. sonra bir anda boğazım yanıyor diye bağırmaya başladı, koşa koşa su içmeye gitti, baya bir içti ama hala bağırıyor boğazım yanıyor diye, sonra korktu heralde ki titremeye başladı, ben hemen zehirlendi mi acaba diye korktum, geçmeyince acile götürdüm, doktor zehirlenme olsaydı kusma ve bulantı olurdu dedi, yanağının kenarında hafif kırmızı bir kabartı vardı, onu görünce belki alerjik bir reaksiyondur dedi. eve gönderdi bizi, enteresan bir durum olursa tekrar getirin dedi. şu anda 3-3.5 saat kadar geçti, iyi görünüyor, tekrar boğazım yanıyor filan da demedi. ama ben hala korkuyorum.
1. gıda zehirlenmesi olsa bunu nasıl tespit ederiz, belirtiler ne kadar sürede ortaya çıkar
2. tespit ettiğimizde ilk olarak ne yapmamız nasıl müdahale etmemiz gerekir
3. 1-2 ay kadar önce kahvaltıdan hemen sonra ölen ve sebebinin de gıda zehirlenmesi olduğu söylenen iki kardeş vardı. gerçekten gıda zehirlenmesi insanı yarım saat içinde öldürür mü
sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim hocam, iyi çalışmalar..