Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yavrumfundam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Konu: grip ?
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2014 Saat 17:43
Hocam merhaba,
3,5 aylik 6 kilo 60 cm boyunda kizim.
Dün sabah uyurken sık sık sanki bogazina birşey kacmis gibi kusacak gibi hareket yapiyordu ve arkasindan öksürük. 
Atesini ölçtüm 36.7, emzirdim normal emdi, nefes alip verirken hiriltili nefes aldigini farkettim, ser.f. yaptim. Uykusu normal gece rahat uyudu,  emmesinde problem yok, keyfi neşesi ayni agular gulucukler havada ucusuyor. Ses tonunda degisiklik var ve sangi bogazi balgam dolu gibi, eski emailleri okuyorum, gripmi geciriyor anlayamadim ama ser.fiz.  zeytinyağı limon sicak buhar uyguluyorum dunden beri ama ne bi ilerleme ne bi gerileme var. Sizce gripmi geciroyor kizim

Simdiden teşekkür ederim hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121302
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2014 Saat 19:13
Evet, Grip geciriyor. En az;2-3 hafta surecek. Zeytinyagi gereksiz. SADECE; Serum Fiz yeterlidir.
Yukarı Dön
yavrumfundam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 02:48
Hocam tekrar merhaba;

Hocam en az 2-3 hafta surer dediniz ya, bu surede hastaligin seyri değişirmi? Yani ateş, burun tıkanması yada akmasi ve öksürük vs olurmu? Yoksa bu şekilde devam edip geçecek mi? Birde hiç terleyen bir bebek değil kizim ama bugün hep terledi, nezaman uyansa kafasinin arkasi ve sirti hep terli, bu iyimi? Kötümu?

Simdiden teşekkür ederim hocam

Düzenleyen yavrumfundam - 14 Şub 2014 Saat 02:52
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121302
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2014 Saat 07:46
GRIPLERDE: Once atesli devre olur.. Bu 1 gun de olabilir, 4-5 gunde olabilir. Nadiren, 1 hafta surenlerde vardir. Bu surenin arkasindan, mevsime gore degisen ama ortalama2-3 hafta suren; oksuruk-nezle hali olur.. Terlemesi, atesli safhanin bittigini gosterir. Kotu bir sey degil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.