|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nis 2014 Saat 10:09 |
Hocam günaydın, 6 yaşındaki oğluma sağlık ocağı tarafından bebekken evimize gelip verem aşısı yapmışlardı. Ama kolunda hiçbir iz oluşmadı. Geçen gün sizin eski sorulara cevaplarınızı okurken iz olmazsa aşının tutmadığı ile ilgili bir cevabınızı gördüm ve çok endişelendim. Bağlı bulunduğumuz sağlık ocağını aradığımda aşı olması yeterli iz olup olmaması önemli değil pbd de aşının tutup tutmaması ile bir test değil dedi ve beni susturdu. Şu an çok endişeliyim çünkü babam gençliğinde tüberküloz geçirmiş bu aralarda 2 haftadır geçmeyen bir öksürüğü var dahiliyeci ciğerlerini dinlemiş birşey yok demiş ama yarın göğüs hastalıkları doktoruna gidecek. çocuğum da onlarda kalıyor şimdi içimi bir korku kapladı. bundan sonrası için nasıl bir yol izlemeliyim. çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her zaman soyluyorum... Saglik bakanligi simdiye kadar neyi dogru durust, usulune gore yapmiski, su Verem isini halledebilsin!!!
Asi yapar, "Asi karti" vermez, bilgi deseniz, hic vermezler... Zaten; hircinliklarida, hicbir sey bilmediklerini bildikleri icin... O garibanlara, en ufak bir egitim bile verilmez, 1-2 bir sey ezberletirler, ondan sonrada salarlar cayira... PPD testini siz kendiniz ozelde yaptirin... Sakin olaki, bunlara, ASLA itimat etmeyin, gelismeleri bana yazin. |
|
![]() |
|
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok sagolun hocam eger ozelde yapan bir yer bulursam orada yaptiracagim yoksa mecburen verem savasa gidecegim yarin cocuk dr gidecegiz 4 lu karma asimiz var doktordan istek kagidi isterim olmazsa peki hocam iz olmasada asi tutabiliyor mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hafif bir bagisiklik birakabiliyor, ama kisa sureli bir bagisiklik oldugundan, 2-3 senede zaten oda kayboluyor.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam iyi haftalar dilerim. Babam göğüs hastalıkları hastanesine gitti. Doktor ciğerlerini dinlemiş birşey yok demiş babam ciğer filmi isteyince filmini çektirmiş ve babam daha birşey söylemeden siz gençliğinizde tüberküloz geçirmişsiniz sadece ciğerinizin sağ tarafında bir leke kalmış ama ciğerlerinizde birşey yok demiş babam da bende ondan korktuğum için film istedim size de birşey diyemedim demiş. sadece bronşit demiş duact tablet ve balgam söktürücü bir şurup (lavenport) vermiş. oğlumu da karma aşı için doktoruna götürdüğümde verem aşısı konusunu ona da söyledim. aşı yerine baktı çok hafif beyaz bir iz var çökük skar şeklinde değil ama silik bir şekilde yeri belli. doktorda artık sağlık bakanlığının yeni bir genelge yayınladığını BCG
aşılaması ile ilgili olarak; Kayıtlara
göre BCG yapıldığı bilinen çocuklarda (skar görülsün veya görülmesin) ve BCG
skarı bulunan çocuklarda herhangi bir yaşta kontrol amacıyla TCT yapılmasına
gerek yoktur ve bunun sonucuna göre BCG uygulaması gerekli değildir.6 yaş
üzerinde hiç aşılanmamış çocukta BCG gerekli değildir.6 yaş altında BCG
yapılmamış olan çocukta TCT sonucuna göre gerekiyorsa BCG uygulanır. şeklindeki talimatını okudu. Aşının koruyuculuğunun %0 ile %80 arasında değiştiğini 1.sınıfta da hatırlatma dozunun kaldırıldığını söyledi. Bu testi ancak şüpheli bir temas durumunda ya da ailede tüberküloz hastası olması durumunda yaptıklarını söyledi. bana istek kağıdı da vermedi kafam iyice karıştı bu durumda ne yapacağımı bilemedim. hocam sizin yorumunuz nedir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yapilacak bir sey yok... 1964 yilinda, ben 20 yasinda iken,TIBBIYE'YE GIRERKEN; bana PPD testi yapip, arkadan BCG asisi yapanlarda bunlardi..Her halde, "Ilim" seneler icinde degisti...
Esasinda, "Gelismis ulekelerin" hicbirinde, BCG asisi yapilmaz AMA, sik-sik, PPD testleri yapilir, ve PPD(+) bulunanlar, hemen tedaviye alinir... SAKIN; Verilen hicbir ilaci kullanmayin... Bronsit; antibiyotiklerle tedavi edilmez... O oksuruk surubu da hemen cope atilacak. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|