Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rota virüsmü?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRota virüsmü?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
jade05 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jade05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rota virüsmü?
    Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 12:44
Merhaba değerli hocam,
31 aylık oğlum evvelki gece uykusundan uyanıp aşırı bir ishal yaptı.Sabah kalktığında ishal + kusma olunca dra götürdük serum takıldı .Kan tahlili temiz dedi dr hanım.önemli olan kaka tahlili ama kakasını orada yapmadığı için akşam bakılamadı.Bu sabah yaptı ve hastaneye verdik....sonuçları şimdi internetten aldım pek iyi gelmedi bana ama ne yapmamız gerektiği konusunda önemli şeylerde mutlaka sizden bilgi alıyorum yorumlarsanız sevinirim...
Fotoğraflar büyük çıktı ama üzerine tıklayınca normal boyutta görünüyor...

Düzenleyen jade05 - 03 Nis 2014 Saat 12:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118585
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2014 Saat 22:27
Evet, Rotavirus ishali geciriyor, 1 hafta kadar surer, ilk 4 gunu kotudur..Ilaci yoktur, sakin:Ilac-antibiyotik vermeyin..
Esasinda bu tahlillerede gerek yoktu, ishalden sonra kusma olmasi DAIMA; viral ishalleri gosterir...
Kan tahlillerindeki anormalliklere kafanizi takmayin, namussuz laboratuvar, cocuk degerleri yanina, ERISKIN, "Referans Degerlerini" yazmis.. O yuzden bazi degerler dusukmus gibi gozukuyor, sakin sizi kandirmalarina musade etmeyin, baska hicbir tahlil de gerekmez, ilac da gerekmez..
Yukarı Dön
jade05 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 74
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı jade05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2014 Saat 15:41
Sizden öğreneceğimiz ne çok şey var...İyiki varsınız hakkınızı nasıl öderim bilemiyorum.
Hiçbir şey kullanmıyorum...
Bütün evi dezenfekte ettim işallah bulaşmaz kızıma ve bizlere çünkü çok bulaşıcı olduğunu söyledi burdaki dr.
Bu mikrop rota virüslü birindenmi geçmiştir hocam yoksa normal temizliğine dikkat etmeyen birindenmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118585
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2014 Saat 00:48
Evi dezenfekte etmeniz, nafile bir is... Zira, bulasma, daima gidalardan ve sulardan olur. Insanlar gidalari kirletiyor, bu gidalardan insanlara bulasiyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.