|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glshbgz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 May 2014 Saat 22:11 |
Hocam tavsiyenizle oğluma zymflour içiriyorum. Bugün bir yazı okudum, değerlendirebilir misiniz?
Tşk Florür: Florür diş çürüklerini tedavi etmez. Amerikan Diş Hekimleri Birliği Temmuz 2009 Journal’a göre suların florür içerip içermemesi çocuklarda diş çürüğü miktarını etkilemiyor. Florür tehlikelidir. Suları florürlemede kullanılan florürün çoğu gübre endüstrisinin toksik atığıdır. (1) Çevre Koruma Ajansı Çalışanları Birliği (Environmental Protection Agency’s Employee Union) üyesi 1500 bilimadamı, avukat, mühendis ve profesyonel çalışanlar suların florlenmesine karşıdır. Bilimsel veriler kontrol dışına çıkan florüre maruz kalmada artışa, florür sindirmenin diş sağlığı açısından faydasının olmadığına ve bu sindirimin insan sağlığına zararına dikkat çekmektedir.(2) Florür bir enzim ve hormon inhibitörüdür. Sindirim sistemi yanısıra sinir sistemini de etkiler. Florür kırılgan kemik ve dişlerin ana sebebi olmanın yanısıra, diş minesinde beyaz, açık gri veya kahverengi lekelere yol açar. Florür diş minesinin doğal oluşumunu bozar. Fluorapatite olarak daha kırılgan, sahte bir diş minesi yaratır. Bu sahte diş minesi normal diş minesine göre diş çürüklerinden uzun vadede daha iyi koruma sağlamaz. Bakterilere karşı kuvvetli bir bariyer diş çürüklerini önlemez, esasta mineral açısından zengin beslenme alışkanlıkları dengeli bir vücut kimyası yaratarak kemiklere ve dişlere gereken sağlamlığı kazandırır. Florür beyin ve böbrek hasarına, I.Q. düşüşüne yol açabilir. Hamilelerde plasenta bariyerini geçebilir. Suların florlanması kanserle ilişkilendirilmektedir. 1977’de ABD Ulusal Kanser Enstitüsü Baş Kimyageri Dr. Dean Burk ve Güvenli Su Derneği (Safe Water Foundation) başkanı Dr. John Yiamouyiannis suların florlanmasının kanser riskini artırdığını ispat etti. Araştırmalarına göre 350.000 kanser ölümlerinin onda biri çeşme suyu florlanması sebebiyle oluyor. Amerika’da suların florlanması yaygınken, Avrupa’nın büyük kısmında bu uygulama yapılmıyor. Diş çürüklerini florlu diş macunu kullanmadan, dişlerimizi dişçide florlu macunla temizletmeden, kalsiyum, fosfor, yağda çözülen vitaminlerce zengin besinleri tüketip, mineralce eksik yiyecekleri tüketmeyerek doğru beslenme ile önleyebilir, hatta tedavi edebiliriz. (1) Connett, Michael. “The Phosphate Fertilizer Industry: An Environmental Overview.” Fluoride Action Network. N.p., n.d., Web. 29 Sept. 2010 <http://www.fluoridealert.org/phosphate/overview.htm#4 > (2) “NTEU 280 Fluoride.” NTEU 280 Home Page – EPA Headquarters. N.p., n.d. Web. 29 Sept. 2010 < http://www.nteu280.org/Issues/Fluoride/NTEU280-Fluoride.htm > |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu gibi yazilar, nerede ise HER;3-5 ayda bir bana SORULUR..Siz ilk degilsiniz. Dogru, curumus disi eski haline getirmez ama dislerin curumesini onler. Bu yazilari hep, Disciler yazarlar. Dislerin curumesi onlenecek diye odleri patlar. BENIM BU HUSUSTAKI ESKI CEVAPLARIMI OKUYUN, ZIRA BEN ARTIK CEVAP VERMEKTEN BIKTIM...
" Amerika’da suların florlanması yaygınken, Avrupa’nın büyük kısmında bu uygulama yapılmıyor. " Bakin, bu satir, DOGRU... Zira bu sistem cok pahali bir sistemdir..Her memleketin, pacasi sikmiyor bu pahali sistemi kurmaya.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 May 2014 Saat 00:35 |
|
![]() |
|
Glshbgz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bide şu satır var
Amerika'daki Çevre Koruma Ajansı Çalışanları Birliği (Environmental Protection Agency’s Employee Union) üyesi 1500 bilimadamı, avukat, mühendis ve profesyonel çalışanlar suların florlenmesine karşıdır. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dikkat ederseniz; "Enviromental Protection Agency" ( E.P.A.) DEGIL...
" Employee Union" diye havagazi bir kurulus... Zaten; Amerikada da, bunlari kimse takmiyor. "It urur, kervan yurur".. Isteyen kullanir, cocugunun disleri curumez, CANI ISTEYENDE, kullanmasin, cocuklarinin disleri curur, discilerde surunurler... Bu kadar basit. Ayricada; boyle yazilari okurken, "zehirli doz"un yan etkileri ile, ilacin normal alimindaki etkilerini iyi ayird edin... BU SARLATANLAR, zehirlenme belirtilerini, sanki ilacin etkisi inmis gibi anlatiyorlar... Biraz, gozunuzu acin, biraz uyanik olun.. Eskiden, yerel sulari, tabii olarak "Fluorlu" olan; Isparta-Egridir dolaylarinda yasayanlarin butun disleri sirf bu asiri Fluorlu sular yuzunden, "koyu sari" renkte olurdu ve hicbirinin disleri curumezdi... VE, hicbirindede, o SALAKLARIN anlattigi durumlar gorulmemisti... Benim cocuklugumda gordugum bu gibi insanlar, cok uzun seneler saglikli yasamislardi. Dogrusu artik bu konuyi, nerede ise her ay, ANLATMAKTAN BIKTIM... Isteyen kullansin, ISTEMEYEN KULLANMASIN, kardesim.... |
|
![]() |
|
Hocam ne olur yanlış anlamayın. Sayenizde o kadar çok bilinçlendikki bu konuda gelebilecek sorulara karşı donanımımı kuvvetlendiriyorum.
Ben devam ediyorum 4 yaşındaki oğluma günde 4 tane Zymafloura ama stokda da 3 kutu kaldı :( Sağlıkla kalın... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kis basi ithalati yapilacak dendi. Bakalim, gorecegiz..
Eger muntazam, disini fircaliyorsa, gunde;3 tablet almasi daha uygun olur. |
|
![]() |
|
Hocam dişlerini macunla fırçalamıyor maalesef :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O zaman; 4 tane alsin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|