Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
merries Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı merries Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Grip mi?
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2014 Saat 13:38
Hocam iyi günler,
Kızım 2 aylık. 1 haftadır boğuk öksürüğü var ve balgam çıkarıyor. Rutin mayene sonrası öksürüğü beğenmiyorum dedi Rsv testi istedi ama negatif çıktı. Ateş huzursuzluk yok. Sekrol başlayalım inmesin ciğere dedi. 4gün sonra kontrole gel dedi.ne yapalım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121295
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2014 Saat 16:47
Neresini duzeltsekki!!!
1- RSV enfeksiyonu, cok agir bir enfeksiyondur, o yasta oldugunda, hastaneye yatacak kadar agir hastalik yapar.. Tabiiki, sonuc; (-) cikacak..
2-SAKIN: Sekrol'u vermeyin, bronslarda spasm yapar, 3-5 gun sonra hiriltilar baslar, zaten o doktorun da bekledigi an, o gundur..
   4 gun sonrada, kontrola gittiginizde, Astim tanisi konulacak..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Haz 2014 Saat 16:49
Yukarı Dön
merries Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı merries Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2014 Saat 18:23
Peki hocam sf ve sıcak buhar iyi gelir mi yada yeterli olur mu?Bu balgamı atıp balgamlı öksürüğü kesmek için ne yapalım bu yaşta? Öksürük genelde kendini sıktığı gaz çıkarmaya çalıştığı zaman yada çok emince oluyor ,normalde çok öksürüğü yok. Balgam genzini tıkıyor zor temizliyor. Kopkoyu yemyeşil çıkarıyor bazen.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2014 Saat 11:16
Evet, Serum fiz ve sicak buhar iyi gelir ve yeterlidir. Zaten havalar isindigindan, Grip kis mevsimindeki gibi uzun surmez.
Koyu balgam Gribin sonuna geldiginizi gosterir.
Yukarı Dön
merries Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı merries Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2014 Saat 14:52
Hocam kusura bakmayın. Sizi çok rahatsız ediyorum bugünlerde. Ama hastalıklar bitmiyor. hakkınızı helal edin. Gerçekten sizden başka kimseye güvenemiyorum.

sorun oğlumda bu sefer. Bugün 5i bitirip 6 Yaşına girdi. Grip sonrası  kulak ağrısı ve ateş şikayeti oldu. 3 gün bactrim ve iliadin kullandık.  5 -6 gün hafif ateş vardı ama huzursuzluğu yoktu. Tam cuma günü karnım ağrıyor demeye başladı. Kaka yapma sorunu yok.Normal yada parça parça yapıyor.  Apandist değil kan tahlilinde WBC 14. 7 çıktı.Lökosit eritrosit varmış idrarda . boğaz kulak kızarık dendi ve antibiyotik verdi doktor. Ama kullanmadım.

Bugün 5. gün ağrı devam ediyor ara ara geliyor tuvalete gidince geçti diyor.açık sarı renk oldu . kusma yok Ateş yok. Çok az dahi olsa yapınca rahatlıyor. 

Antibiyotik kullanmak gerekir mii ne yapalım?

Düzenleyen merries - 03 Haz 2014 Saat 15:05
Yukarı Dön
merries Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı merries Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2014 Saat 08:42
Hocam bugün sabah ateşi vardı yine karnının ağrıdığını söylüyor ama dünden beri 2-3 kez ağrıdı hemen geçti. kakasını falan da yapmadı. Ben de antibiyotiğe başladım. 

İyileşemiyor çocuğum. Neredeyse 2 aydır sürekli hasta. Kah ateş kah öksürük.Kulak ağrısı falan. Bu yıl anaokuluna başladı. Hastalıklar hiç eksik olmadı. Acaba beta falan geçirdik de haberimiz olmadıysa diyede çok korkuyorum Moralim çok bozuk 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2014 Saat 13:13
Neresini duzeltsekki!!
1- Erkek cocuklarinda; IYE olmaz, eski mailleri okuyun.
2- Idrar tahlilinde, lokosit, eritrositi; hic gormeseler bile yazarlar, hic bir onemleri yoktur. Siz esas; "NITRIT" degerine bakin, (-) ise temiz, (+) ise IYE var demektir.
3- "Beta" diye bir mikrop yoktur. Bu laf Turk doktorlarinin UYDURMASIDIR.. Asil ismi; "A-Grubu, Beta-Hemilitik Streptokok"tur. VE, bu anlattiklariniz ile, yakindan uzaktan hicbir alakasi-ilgisi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.