|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
titizz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Amipli DizanteriGönderim Zamanı: 18 Tem 2014 Saat 16:16 |
|
Kadir Bey merhaba. Günde 1 kez kaka yapan oğlum dün aksama kadar 4 kez kötü kokulu kaka yaptı. 5. kakasını tutamadı, küloduma kacırdım dedi. Külodu gördüğümde şok oldum, kakadan çok kan vardı :( Kaka da, sümük mü desem camur mu desem garip bir formdaydı. Hemen acile gittik, yapılan testte kakada amip bulundu. Antibiyotik ve Flagly surup verildi.Flagly surup bitince testi tekrarlamamız testte amip cıkmasa dahi tekrarlamasını önlemek için bir kutu daha Flagly surup kullanmamız söylendi. Doktordan gelince 2 kez daha kanlı kaka yaptı.Kanlı kaka dısında bir şikayetimiz ( kusma, bulantı, keyifsizlik vs.) yok. Bugün şu saate kadar bir daha kaka yapmadı, Sabah kahvaltısını yaptı. Doktor bol su içmesini, ishal önleyici yiyecekler yemesini, suyunu kaynatarak vermemizi, çokca el yıkamamızı ve bizlere de bulaşmaması için tuvaleti dezenfkte etmemizi söyledi. Teşhis doğru mudur, başka yapabileceğimiz birşey var mıdır bir de sizden görüş almak istedim. Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler...
|
|
![]() |
|
titizz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 11:17 |
|
ilk gunku pes pese kanli kaka ardindan dun hic kaka yapmadi,herhangi bir gunden farki olmayan normal bir gun gecirdik.Normal mi bu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Tem 2014 Saat 13:42 |
|
Amipli dizanteride, kaka bol miktarda degil, "Guvercin" pisligi kadardir ve sancili ikinmalarin arkasindan gelir. Normal kaka yapti ise, kenduiliginden duzelmis demektir, ilac gerekmez.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|