Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nazlıgüneş Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 812
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nazlıgüneş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kaka
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2014 Saat 07:31
Hocam kızım 14.5 aylık kızımın sabah altını aldığımda kakası vardı uyurken yapmaz muhtemelen uyumadan önce yaptı buda 8 saattir kaka altında demektir bizim dikkatsizliğimiz ve ceremesini kızım çekecek altında pişik yoktu hiç antibiyotik kullanmadık idrar tahlili yaptıralımmı ne zaman ortaya çıkar yani olursa teşekkürler hocam 
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nazlıgüneş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2014 Saat 08:42
hocam eski maillere bakıyordum dahada kafam karıştı önce sorduğumun cevabını buldum ama idrarda koku ile ilgili kızımın idrarı yazdan beri kokuyor hatta sarı gibi oluyor temmuz ayında tahlil yaptırdık iye yoktu bende su içirdim ara ara oluyor koku bende su teklif ediyorum içmeyince üstelemiyorum yalnız söylediğiniz kokuları ben ayırt edemem eşim normal idrar kokusu diyor ama eşim fazla rahat gelişimi iyi 2850 gr. doğdu şu an 10.3kg. boyu 78 cm. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2014 Saat 17:58
Idrar kokusundan benmi bahsetmisim? Hic hatirlamiyorum... Bazi "Metabolizma" hastaliklarinda, idrarda ozel koku olur, onu anlatmisimdir da,   Enfeksiyonda; koku'dan bahsettigimi hatirlamiyorum..
Altinda 8 saat kaka kaldi diye de korkmayin, bir sey olmayacak. Antibiyotik kullanmadiginiz surece, Vajen agizindaki "Dogal bakteriler" (Probiyotikler) oldugu surece, hastalik yapici bakteriler; IYE yapamazlar.. Pisik olacak diye bile bir KAIDE yoktur...

Kucuk dogmasina ragmen; 19 aylik cesametinde.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Kas 2014 Saat 17:59
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nazlıgüneş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2014 Saat 18:07
Enfeksiyonda değil bahsettiğiniz metabolik hastalıklarda olan kokular çok nadir demişsiniz bizim kızında idrarı kokuyor onu demek istemiştim hocam.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nazlıgüneş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2014 Saat 18:46
Hocam altına bez bağlamadım parkeye yaptı hiç koku yok bu bezden kaynaklanıyor çünkü susuz olsa günde 10 dan fazla çiş yapar çok teşekkür ederim hocam meşgul ettim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120924
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2014 Saat 19:08
Onu siz degerlendireceksiniz....
Ardic agaci surubu kokusu
Terli ayak kokusu.
Olu fare kokusu. Gibi, belirgin kokular olacak.
Dogrudur, bazi bezler; kullanilan, "su emici" kristaller yuzunden farkli kokularda olabilirler.

Bu yazida:
" çünkü susuz olsa günde 10 dan fazla çiş yapar "
bir hata var.
Susuz kalsa, idrar sayisi artmaz. AZALIR...

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nazlıgüneş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2014 Saat 20:11
Haklısınız anlatım bozukluğu yapmışım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.