|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
goncagulk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı goncagulk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: hepatit AGönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 10:50 |
|
hocam merhaba oğlım 4 yaşında. yaklaşık 1 haftadır kusma ve 2 gün sonra başlayan ishali var. Fakat bu kusma ve ishali günlük 2-3 ü geçmiyor. Son 2 gündür kusması durmuş kakası yumuşak kıvama gelmişti. Bu sabah tekrar kustu. Kakasında parazit çıkmadı. fakat kaka rengi oldukça açık, sütlü kahverenginde. Hemşire bir komşu hepatit A olabilir dedi. Aşısını yaptırmıştık fakat yine de ihtimali var dedi. Ne derece doğrudur? Kan tahlili yaptıralım mı hocam? Hepatit A dışında baktırmamız gereken bir şey daha var mı yönlendirideniz sevinirim
|
|
|
Goncagul
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 19:18 |
|
O hemsire daha; Hepatit-A nedir ondan bile haberi yok... Hepatit-A'nin ilk belirtisi, ciltte sarilik olmasi ve idrarin, KOLA renginde cikmasidir.
Ishalden sonra; kusmanin olmasi, Rotavirus gibi "VIRUTIK" bir ishali gosterir... Ilaci, tedavisi yoktur. 1 hafta surer. Hepatit-A dedi ha!!! Komik... |
|
![]() |
|
goncagulk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı goncagulk
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 22:40 |
|
Hocam kan sayımı yaptırdık demir:34, total demir bağlama:314 ferritin:13.98 hemoglobin:11.7 demir ciddi düşük sanırım. Çok iştahsız zayıf bir çocuk. 4 yaş, 13.5 kg 103 cm boy .yorumlarsanız sevinirim.
|
|
|
Goncagul
|
|
![]() |
|
goncagulk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı goncagulk
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Oca 2015 Saat 22:47 |
|
Hocam bu kan sayımını bugün verdik. Bu şikayetlerimizden dolayı bu değerler düşük çıkmış olabilir mi? Düşük diyorum çünkü demir referans aralığı alt limiti 65ken oğlumun 34??
|
|
|
Goncagul
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 02:59 |
|
Hepatit-A ne oldu???
Ne anemisi var, nede Demiri dusuk... Cocuk kan degerleri yanina. Eriskin "Referans araliklari" yazilmis. O keriz doktor, cocuk kan degerlerinin, eriskinlerden farkli oldugunu bilmiyormu imis??? Hicmi kafasi calismiyor bu doktorun?? HGB:11.7 iken, Demir nasil dusuk olabilir... |
|
![]() |
|
goncagulk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı goncagulk
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 12:40 |
|
Goncagul
|
|
![]() |
|
goncagulk
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı goncagulk
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 18:59 |
|
HocAm bugün tahlili yaptırdığımız hastaneyi aradım. Hastane üniversite hastanesi. Labratuvar ile görüştüm. Çocuk demir referans aralığını sordum. Bana öyle bir aralık yok kadın erkek çocuk farketmez biz bu referans aralığını yazıyoruz dediler. Ben özel labratuvarlardan birini aradım. Ordan bana çalışılan makineye göre değişir. Kitin içindeki referans aralığı neyse biz onu yazarız dedi ve örneğin benim makinamdaki referans aralığı 4 yaş çocuk için 20-120 dedi. Şimdi hocam makine farklılığından dolayı bu değer değişikliği ne orandadır? Biz bunu da sorgulayacaksak artık o makinalardan birer tane eve alalım diyorum artık!!!!
|
|
|
Goncagul
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 02:07 |
|
Tahlillerde, evet, "Eriskin" degerlerini kullanmislar..
Esasinda, Laboratuvar HAKLI... Esas, tahlili isteyen, doktorun bu degerlendirmeyi yapmasi lazim ama, artik TUrkiye'de, boyle bir egitim verebilecek bir tane bile HOCA YOKKI!!! Bu sebeple, doktoru taciz edeceksiniz, hele bu tahlillere bakarak ahkam kesiyor ve ilac yaziyorsa, kesinlikle itiraz edin... Bu aptallar ancak kafalarina vurulunca anlarlar.. Ozel :Laboratuvar nasilda isin aslini soylemis!!! Zaten, doktor ile Laboratuvarin ayni yerde oldugu kuruluslardan, KACIN... Esas sahtekarliklari bu Ozel Hastaneler yapiyor.. Siz; israrla, her tahlil istendiginde, sonucu doktora goturdunuzde, bu husus belirtin. Gerekirse hakaret edin... |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|