Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - süt
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsüt

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emir0101 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emir0101 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: süt
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2015 Saat 08:13
Hocam mrb gunaydin yazilsrinizdan kutu sütü onermissiniz. Ben kendi ogluma mamayi biraktim dun itibariyle kutu süt veriyorum. (Yanliz normal kutu süt deam degil)   700 cc ye yakin süt iciyor severek iciyor.nnormalmi bu sekilde süt icmesi...diger aralarda kahvalti.oglen yemegi, ve meyvesini yer maşallah istahlidir.yeme sorunumuz hic yok..  9 ay 1 günlük oglum 45 cm 2850 gr dogdu . şuanki boyu 72 cm 9.600
 Gr  tesekkur ederim hocam  saygilar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118683
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2015 Saat 18:23
1- Gunde; EN AZ: 600ml sut diyorum, ust sinir yok, isterse Amerikali cocuklar gibi; 2 litre icsin.. Burada (Arizona) satilan sutleri bir gorseniz, 1 Galonluk iki plastik sise, bir Karton kutu icinde satiliyor.Yani toplamda;8 litre eder. Burada oyle, yarim veya 1 litrelik sut kutusu yok.. Hep Galon ile satiliyor. Siz bakmayin, kelek Turk doktorlarina, onlar Mama firmalarina "gobekten bagli" sarlatanlar olduklarindan, sut dusmanligi yaparlar.
2- 2cm boy, 800gram agirlik fazlasi var. Boy-kilo takibini, ilk sayfadaki "Kilo-Boy" cetvelinden takip edebilirsiniz. Dikkat edin, Kiz-Erkek farklidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2015 Saat 18:24
Yukarı Dön
emir0101 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emir0101 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2015 Saat 18:39
 Hocam kuzeniminde 18 aylik bir oglu var hicbirsey yemiyor agzina aldiginda kusuyor.yemek yemesi icin ne yapilmasi lazim.boyu 81 kilosu 10.100 gr .32 haftalikken dogum yapti tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2015 Saat 19:28
900gram eksigi var...
Gunde; 2x yarim olcek(2.5ml) Sipraktin versinler, 5 gun kullanip, 3 gun ara versinler. Ilac ile ilgili soracaklari varsa, LUTFEN ESKI MAILLERI OKUSUNLAR.
Yukarı Dön
erenturker Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenturker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2015 Saat 01:57
Merhaba hocam,

Oglum neredeyse 4 bucuk yasinda.
boyu 103.5cm , kilosu 18kg

Son dort aydir boyu sadece 0.5cm uzadi.

Babasi ve ben cokta ufak tefek olmamamiza ragmen akrani olan arkadaslarimin cocuklarindan -kizlar dahil- hep daha kucuk oldu. 
ama yine de her ay biraz uzuyordu.
Ancak son aylardaki yavaslama beni biraz endiselendirdi.

Malesef  sut icmiyor. Gunde bir bardak kefir yada bir kase yogurdu anca tuketiyor.

sizin yorumunuzu rica edecegim.

cok tesekkurler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2015 Saat 02:51
Gunluk; 600ml sut veya sutlu gidayi, BIR SEKILDE, icirin(yedirin).. Dondurma bile dahil..
Sutu SOGUK verin. Ilik veya sicak VERMEYIN...
Yukarı Dön
erenturker Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erenturker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2015 Saat 17:01
Hocam merhaba , 

ogluma senede bir dvit3 ampul veriyorum
simdeye kadar Aralik ayini tercih ettim.
Yaz aylarinda verilse daha etkili olur mu ?

Tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2015 Saat 19:06
Senede 1 verildiginden, bir fark olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.