|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2015 Saat 23:03 |
Sayın Hocam, internette araştırınca ek gıdaları biberonla vermenin obeziteye sebep olabildiğini okudum.
Bizim durumumuz şöyle: 19/10/2014 ' de 4010gr ağırlık, 52 cm boy, 36cm baş çevresi ile 39+4 haftada doğmuş kızım, şu anda 78cm,10600gr,45,5cm baş çevresi ölçülerinde. İştahı iyi bir bebektir ve çok da hareketlidir. Benim kızım son dönemde kaşıkla yemekten hoşlanmamaya başladı. Acaba kilosu çok iştahı mı kaçtı diye yedi yemedi umursamadım, kaldırdım sofradan, 5 dk geçmedi ciyak ciyak yıktı ortalığı. Öğününü sütle karıştırıp rondodan geçirerek biberonla verince iç çeke çeke hepsini bitirdi. Mama sandalyesinin yerini değiştirdim, altına minder koydum havlu serdim, vantilatör koydum, tv açtım, mama sandalyesini balkona taşıdım, başka yemekler sundum...ne yapsam olmadı. Önceden böyle değildi evdeki yemekleri ezip ezip veriyordum pek güzel yiyordu. Günlük 6 öğünde yedikleri ortalama 750-800ml süt-yoğurt, 1yumurta sarısı + 1 kaşık labne, 2-3yemek kaşığı muhallebi maması, 2-3 bebe bisküvisi, 1 orta boy şeftali kadar meyve, 30-40 gr et içeren çorba/yemek. Ben bu kızımı böyle istemeyince biberonla besleyeyim mi yoksa yemediği yerde biberonla süt mü vereyim nasıl bir yol izleyeyim?Çok mu yediriyorum acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Obeziteye sebep, biberon degil, yedigi miktarlardir.. Nasil verirseniz verin. Gunluk ihtiyacindan fazla vermediginiz surece, obezite nasil gelisecek??
Siz; Turk sitelerini okumayin, Turk doktorlari 40 seneden beri, Tibbiyede, "fizyopatoloji" dersi okumadiklari icin, hastaliklarin olus mekanizmalarini bilmezler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|