Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bogaz agrisi ve lenf bezi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbogaz agrisi ve lenf bezi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bogaz agrisi ve lenf bezi
    Gönderim Zamanı: 12 May 2016 Saat 18:04
Hocam merhaba siz yokken gecen ay 8 yas olan oglum atessiz biraz bogaz kizarikligi vardi ve bi gun cene altinda misket gibi hareket eden siskinlik vardi.hastanede t as hliller yapildi ve h er sey normal sadece  feritin 18.4. Cikmisti.wbc ise 4.72 hgb 12.3(hocam bunlar gecen ayin tahlilleri)dr.hic ilac vermeden gonderdi sislik 1 ay sonra inmezse getirin.feritin cok dusuk et bol yedirin demis.fakat dun oglum bogazi kizarmis agriyo dilinde beyazlik var ama nefes oyle pis kokmuyo ve atese hic dokunmadan 39.0 derece bugun kendiliginden dustu.burun akintisi yok biraz basim agriyo demisti simdi o da yok ama sislik duruyo hala bilye gibi inmedi yani.hastaneye gotureyimmi tahlil yaptirayimmi hocam ne dersiniz??? Ya da antibiyotik alalim mi?? Cevabiniz icin simdiden saolun sevgiler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2016 Saat 19:55
Gripal bir hastalik geciriyor. Biraz eski konulari okumus olsa idiniz, bu kadar  masraflara girmezdiniz.
Sadece agri oldugunda; bogazina, Tantum Verde sprey sikin. WBC:4.72 olmasi Viral bir hastalik (Grip)
gecirdiginin en guzel delilidir...
Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2016 Saat 20:00
Hocam o sonuc gecen ay idi.bu ay da sis olmasi beni tedirgin etti.gecer mi sisligi??cene alti sisligi tekrar nuks edince korktum yoksa iyilesirmi
Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2016 Saat 20:06
Pardon hocam boyle ayri yaziyorum peki ferritin cok mu dusuk??18.4 degerinde aslinda hgb 12.3 yani cok kotu degil demi hocam ellerinizden operim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 05:58
Eski mailleri okuyun ve Ferritin seviyelerini ogrenin..
Turk doktorlari bilhassa cocuk kan degerlerini bilmezler veya kasten bilmezden gelirler.
6ay-15 yas arasi Ferritin: 7-140ng/mL dir. 
Belki 100 defa anlattim, kimsenin okudugu yok..
Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 17:06
Hocam yazilarinizi hergun okuyorum...ufakliktan firsat bulunca ilk isim okumak.ancak bazen dr.lar panik ediyo iste o an unutuyosun herseyi.sizi okudugum icin gecen ay atessiz wbc (4.72)dusuk mono yuksek(9.81deger)olunca panik olmadim cunku bise yapilmiyo ilaca gerek yok diye biliyorum zira dr hanim da ilac yazmamis ve cene altindaki sislik icin 1 ay gecmezse getirin inceleriz demis babasina.1 ay oldu ve oglum 2 gun once sadece 1gun ates 39.derece sonra terledi ve kendiliginden atesi dustu.burun akinti yok oksuruk yok fakat hala sisligi var.ben sislige taktim yani biraz da agriyo bastirinca.degerli hocam gecer mi bu sislik kendiliginden cok buyuk degil..sabriniz icin sagolun...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 19:34
Tek basina olan ve elleyince, hareketli olan lenf bezleri onemli degildir.
Yukarı Dön
cemcivan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cemcivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 20:01
Anladim hocam.Allah size saglik versin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.