|
Aort yetersizliği mitral valv hakkında |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
efes2630
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 07 Şub 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Aort yetersizliği mitral valv hakkındaGönderim Zamanı: 26 Haz 2018 Saat 22:33 |
|
Kadir Bey merhaba, Kızım kasım 2009 doğumlu, boyu 147 cm ve kilosu 37. Anne baba olarak bizlerin de boyu uzun, 184 ve 173 cm.Yemesi içmesi gayet sağlıklıdır. Küçüklüğünden beri benim farkettiğim bir şey var ki kalbi çok hızlı atar, çok hareketli bir çocuk değil ama az bir hareketinde kalbi çok hızlı atar. Bu sebeple bu hafta sonu çocuk kardiyoloğuna götürdük, kalp atış hızının normal olduğunu söyledi, önce sol kapakçığın tam kapanmadığını bir miktar kanın geri kaçtığını söyledi. Çok önemli değildir, %20 insan bu şekildedir, profesyonel sporcu olamaz onun dışında dert etmeyin dedi. Sonra aort damarında da kaçak olduğunu kapakçıkların tam kapanmadığını ikisinin bir arada olmasının beta geçirmesinden kaynaklı kalp romatizması sonucu olabileceğini söyledi. Geçirmemiş olsa bile bu durum kalp romatizması lehinedir dedi. Hocam ben bugüne kadar hep sizin dediklerinizi uyguladım, boğaz ağrısı, ateş, dilde pas kötü koku olduğunda strep a yaptırdım, 2 kere farklı zamanlarda strep A pozitif çıktığı için deposilin yaptırdım. Önemli olan o test değildir genelde bozuk çıkar dedi. Sonuç olarak bu çocuğun herhangi bir enfeksiyon geçirmemesi lazım, 30 yaşına kadar 3 haftada 1 deposilin yaptıracaksınız dedi. Resmen yıkıldık. Kan testi ve diğer sonuçları gönderiyorum. Lütfen okuyup değerlendirir misiniz Kadir Bey? Kızım 9 yaşında 21 sene boyunca her 3 haftada bir deposilin toplam 364 tane enjeksiyon demek…. Henüz yaptırmadım siz bir yorum yapmadan bir şey yapmak istemiyoruz Aşağıdaki tahlillere ilaveten ASO değeri 450 http://i.hizliresim.com/nlL7D0.jpg http://i.hizliresim.com/vPnEDv.jpg http://i.hizliresim.com/VDvV7n.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Haz 2018 Saat 04:23 |
|
www.yollayap.com ile gonderin.
|
|
![]() |
|
efes2630
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2018 Saat 11:00 |
|
Kadir Bey merhaba,
Kızım kasım 2009 doğumlu, boyu 147 cm ve kilosu 37. Anne baba olarak bizlerin de boyu uzun, 184 ve 173 cm.Yemesi içmesi gayet sağlıklıdır. Küçüklüğünden beri benim farkettiğim bir şey var ki kalbi çok hızlı atar, çok hareketli bir çocuk değil ama az bir hareketinde kalbi çok hızlı atar. Bu sebeple bu hafta sonu çocuk kardiyoloğuna götürdük, kalp atış hızının normal olduğunu söyledi, önce sol kapakçığın tam kapanmadığını bir miktar kanın geri kaçtığını söyledi. Çok önemli değildir, %20 insan bu şekildedir, profesyonel sporcu olamaz onun dışında dert etmeyin dedi. Sonra aort damarında da kaçak olduğunu kapakçıkların tam kapanmadığını ikisinin bir arada olmasının beta geçirmesinden kaynaklı kalp romatizması sonucu olabileceğini söyledi. Geçirmemiş olsa bile bu durum kalp romatizması lehinedir dedi. Hocam ben bugüne kadar hep sizin dediklerinizi uyguladım, boğaz ağrısı, ateş, dilde pas kötü koku olduğunda strep a yaptırdım, 2 kere farklı zamanlarda strep A pozitif çıktığı için deposilin yaptırdım. Önemli olan o test değildir genelde bozuk çıkar dedi. Sonuç olarak bu çocuğun herhangi bir enfeksiyon geçirmemesi lazım, 30 yaşına kadar 3 haftada 1 deposilin yaptıracaksınız dedi. Resmen yıkıldık. Kan testi ve diğer sonuçları gönderiyorum. Lütfen okuyup değerlendirir misiniz Kadir Bey? Kızım 9 yaşında 21 sene boyunca her 3 haftada bir deposilin toplam 364 tane enjeksiyon demek…. Henüz yaptırmadım siz bir yorum yapmadan bir şey yapmak istemiyoruz Aşağıdaki tahlillere ilaveten ASO 450 [img=http://m.YollaYap.com/ebtc/1530171765737.jpg"> [img=http://m.YollaYap.com/ebtc/1530172051574.jpg"> http://m.YollaYap.com/bbtc/1530086895902 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2018 Saat 19:07 |
|
Gonderdiginiz resimler YAN duruyor ve okunamayacak kadar silik. Sizin cocugun "Kalp Romatizmasi " gecirmis olabilmesi icin, ONCE: "Akut Eklem Romatizmasi" gecirmis olmasi gerekir. Sizin cocukta hic, 3 gun suren ve diz, dirsek, gibi buyuk eklemleri tutan ve 3 gun yere bile basamayan bir durum oldumu??? Bu doktorun son derecede CAHIL bir doktor oldugu belli!! 1- "Beta" da ne demekmis, bir sorun bakalim. Hangi kitapta okumus?? Ne zamandan beri Streptokoklara "Beta" deniliyormus?? Allahin kerizi, daha hastaligin sebebi olan bakterinin adini bile bilmiyor.. 2- Size; Kalp Romatizmasi gecirip-gecirmedigine dair, Jone's Kriterleri ile ilgili sualler sordumu??? Turkiye'nin ahmak doktorlari; Jone's Kriterlerini bilmedikleri gibi, ASO ile Kalp Romatizmasi teshis edilebilecegini zannederler.. Siz bu ahmaklara inanmayin... Dunya 'da bir tek Turk doktorlari; ASO yuksek diye Kalp Romatizmasi teshis ederler.. 3- Sizin kiz; 12 yas cesametinde.. Ne zamandan beri, Kalp Romatizmasi olan hastalar bu sekilde ileri bir gelisim gosterebilmisler?? Resmen poposundan salliyor.. SAKIN bu cahilin hicbir dedigine inanmayin, hicbir dedigini YAPMAYIN.. SAKIN o igneleri filan da vurdurmayin.. Bunlar resmen CETE.... O rapor'a da inanmayin.. Kalbinde ciddi bir hastalik olan cocuk, ASLA BU KADAR IYI GELISEMEZ.. Birakin normal olculeri, normalin de altinda olurlar.. Bu pustlarin niyeti sizi abone edip, her 3 haftada bir ayaklarina getirip, soguslemek… KACIN... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Haz 2018 Saat 19:10 |
|
![]() |
|
efes2630
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 10:40 |
|
Kadir Bey merhabalar. Lütfen kusura bakmayın, tabletten çektiğim için fotoları net çıkmamış.Hepsini yazıyorum tek tek. Lütfen değerlendirir misiniz?
PEDİATRİK EKOKARDİYOGRAFİ RAPORU IVSd: 6mm IVSs: EF: %73 Ao/LA:26/23 mm LVDd: 41 mm LVDs : FK: %41 Ao/PA: Yapılan 2D, M-Mode, Doppler ve Color Doppler Ekokardiyografik incelemede: • Kalp toraksın solunda, apex sola bakıyor. • Atrial situs solitus. Sistemik ve pulmoner venöz dönüş normal. • Atrial septum intakt. • Mitral anteriyor leaflet prolabe, renkli posterolaterale yakın jetin 18 mm olduğu 3,2 m/sn nonkolosistolik yetersizlik mevcut. Triküspid kapakların yapı ve fonksiyonu normal, valvuler yetersizlik yok. • Aort ve sol atriyum çapları eşit. Her iki atriyum ve ventrikül çapları eşit ve normal. • Ventriküloarteriyel konkordans var. Aort ve pulmoner arter ilişkisi normal. • Aort 3 kasplı, iki koroner çıkışı görüldü. Sağ ve sol kasp hafif ekodens. Aort darlığı yok, renkli jetin 12 mm olduğu 2,8 m/sn yetersizlik mevcut. • Pulmoner kapak yapı ve fonksiyonu normal. Pulmoner valvuler darlık ve yetersizlik yok. • Patent duktus arteriyozus, koarktasyon ve perikardiyal sıvı yok. İntrakardiyak yer kaplayan lezyon yok. SONUÇ: AORT YETERSİZLİĞİ (HAFİF) (KARDİT?) MİTRAL VALV PROLAPSUSU HAFİF MİTRAL YETERSİZLİĞİ Sedimentasyon 1. Saat Sonuç: 16 (ref aralığı 0-20 mm) Sedimentasyon 2. Saat Sonuç: 36 (ref aralığı boş bırakılmış) C reaktif protein, kantitatif Sonuç: 0,01 (normal değer 0-0,5 mg/DL) Kan Sayımı (18-24 Parametre) Sonuç Birim Ref. Aralığı ERİTROSİT-RBC 4,96 10^6/uL 3,90-5,10 miL/uL HEMATOKRİT HCT 37,9 % 33-45 % HEMOGLOBİN HGB 12,6 g/dl 11,90- 14,70 g/dl MCV 76,4 fL 76-90 fL MCH 25,3 pg/cell 27-32 pg/cell MCHC 33,2 g/dl 32-37 g/dL LÖKOSİT SAYIMI WBC 8,2 10^3/uL 4,5-13,5 bin/uL TROMBOSİT SAYIMI PLT 239 bin/uL 130-400 bin/uL RDW 11 % 11,50-15,50 % PDW 18,8 fL 11,50-17,70 fL MPV 0,167 % 0,10-0,35 % NOTROFİL % 60,4 % 0-70 NOTROFİL uL 5 bin/uL 1,90-7,50bin/uL LENFOSİT % 28,8 % 22-43 % LENFOSİT uL 2,4 bin/uL 1-4,60 bin/uL MONOSİT % 7,5 % 0-7,20 % MONOSİT uL 0,6 bin/uL 0-0,70 bin/uL EOZİNOFİL % 2 % 0-4 % EOZİNOFİL uL 0,2 bin/uL 0-0,40 bin/uL BAZOFİL % 1,2 % 0-1,80 % BAZOFİL uL 0,1 bin/uL 0-0,10 bin uL Düzenleyen efes2630 - 29 Haz 2018 Saat 12:09 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 19:49 |
|
1- Mitral valf prolapsusu; DOGUMSALDIR!!! Kalp Romatizmasi ile OLMAZ... 2- Bu seviyede olanlarin da bir onemi veya tehlikesi yoktur ve TEDAVI GEREKMEZ!!!! Tabii; PUST bunu bildiginden, sanki Kalp Romatizmasi sonucu olmus gibi sizi kandirmaya calisiyor.. 3- EGER: Aritmiler olursa... Bas donmeleri olursa... Sikintili solunum, nefes darligi, bilhassa duz yattiginda ve aktivite esnasinda oluyorsa.... Bayilmalar oluyorsa.... Koroner arterler saglikli oldugu halde ; "gogus agrilari" oluyorsa... O ZAMAN TETKIK ve TEDAVI gerekir.. Bu yukardaki arazlar olmadigi surece, (bilhassa Turkiye'de) doktorlardan uzak durun.. Bu arada; bu durum, AILEVIDIR!!! Ailede baska kimselerde de olabilir...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Haz 2018 Saat 01:51 |
|
![]() |
|
efes2630
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Haz 2018 Saat 21:23 |
|
Değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim Kadir Bey.İyi akşamlar.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|