|
Pika |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
barbaros350
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barbaros350
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: PikaGönderim Zamanı: 02 Kas 2018 Saat 12:40 |
|
Merhaba hocam
7 yasindaki oglumun okulundan rehberlik ogretmeni aradi az once.oglum kursun kalemlerinin arkalarini yiyormus.evde de farkettim tum kursun kalemlerinin arkasini baya bi kemirmis ama ogretmen pika diye bir hastalik var deyince endiselendim.yoksa hepimizin kucukken kalem arkasi kemirmisligi yok mudur hocam.demir ve cinko degerlerine baktirin sonra konusalim dedi.ama oglumun toprak vs baska birsey yedigi yok.gelisimi iyi.22 kilo boyunu bilmiyorum yanimda degil suan ama yasitlarina gore uzun.birtek kalem arkasi yemekle pika olur mu hocam.ben psikolojik oldugunu dusunuyorum.tirnaklarini da yiyor cunku.
Düzenleyen barbaros350 - 02 Kas 2018 Saat 12:41 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2018 Saat 19:45 |
|
Bir yerlerden, yarim yamalak bir seyler duymus, akli sira size satiyor.. Hic alakasi yok.. Pika hadisesinde, cocuk toprak, kil veya duvar sivalarini yer… Kalem arkasini isirmasi sadece kotu bir aliskanlik… Bosverin, dikkate bile almayin.. Kesin size tanidigi bir doktora kakaliyacak!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Kas 2018 Saat 19:46 |
|
![]() |
|
cidem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2018 Saat 23:03 |
|
Kadir bey konuyla alakalı diye yazayım dedim konu sahibinin de affına sığınarak. Ben de pika sendromu var ohalde duvar sıvası yedim ben biblo bebeklerin de seramik olanlar sanırım kokularını koklayınca yemek isteğim oluyor. Hem küçüklüğümde hem de şu anda kahve telvelerinide yiyorum demirin çok düşük alakası varmı. Bu sendromun zararı ne olabilir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2018 Saat 04:05 |
|
Pika, Demir eksikligi ile birlikte olursa, buna; "Tayanc-Reimann" sendromu denir.. Burada; Pika olunca mi, toprak, kil yeme oluyor yoksa; bunlar yendigi icin mi Pika oluyor, hala tartismalidir. Demir tedavisi gormeniz gerekmektedir. NOT: Adi gecen, Tayanc, Turk doktorudur. Saglik Reformlari sayesinde, artik son 10 seneden beri; bu tip doktorlar yok...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|