Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - egzama- kulakta sıvı bırıkmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

egzama- kulakta sıvı bırıkmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gmzlycn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gmzlycn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: egzama- kulakta sıvı bırıkmesi
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 01:26

Sayın hocam merhabalar,

13.5 aylık kızımın durumu hakkında sizden fikir almak isterim.

Mart 2018 de ayak üstünde cıkan tırnak buyuklugunde kuru cilt döküntüsü nedeni çocuk dra başvurdum. İnek sütü alerjısı olabileceğini takip etmemiz gerektiğini söyledi. Bir hafta sonra vucudunun farklı yerlerinde para buyukluğunde döküntüler oluşunca cildiyeden randevu aldım. Doktor herhangı bir açıklama yapmadan egzema oldugunu ,yunlu şeylerden cocugu uzak tutmamız gerektıgını, cildini nemli tutmak gerektiğini vs anlatarak advantan krem 5 gun kullanın tekrar gelin dedi. Kremi kullandık tabı ertesi gun cilt iyileşti ,krem kullanımı 5. Gununden sonra kontrole gittik iyileşmiş dedi doktorumuz. Ertesi gun tekrar cıktı J bu sefer çocuk alerjı doktoruna gittim, kandan alerjı testi yapıldı(cıkan test sonucu 1.44 kIU/L ) ve inek sütü alerjısı tanısı konuldu emzirdiğim için diyete başladım. Kızım o zamanlar daha 5 aylık idi.  Temmuz ayında test tekrarlandı ve sonuc yıne pozitif cıktı (çıkan test sonucu 2,6 kIU/L)

Ağustos ayında başka bir hastanenın alerjı bölumune gittiğimiz de ise kanda cıkan bu değere göre  diyet yapmak için yeteri kadar yuksek değil denildi,ve bize yoğurt provokasyon testi yapılması için gün verildi. 3 ekimde yoğurt provokasyon testi yapıldı ve sorunsuz bir şekilde (tepki vermeden ) tamamlandı. Bize diyeti açabileceğimiz söylendi. diyeti açtıktan yaklaşık 20 gün sonra sağ kol eklem yeri her iki kulak ve sol kol koltuk altında egzemalar tekrar cıktı. Hatta kulaktakı egzema zaman zaman kanıyordu. Bunun üzerine tekrar aynı alerjı doktoruna gittik.  Doktorlarımız bunun bır tesaduf olabılecegını cıkan egzama ile besın alerjısının bağımsız oldugunu ifade ettiler.kızımın bazı sabahlar yuzu  şişi uyandıgını söylediğim için ev tozu alerjısı için kan testi yapıldı. Cok sukur o test de bir şey cıkmadı.  Bize on beş gun daha diyet yapıp cıkan egzemalar ,gece huzursulugu ile besın alerjısı arasında bır ılşkının olup olmadıgına bakalım dediler. Bız on bes gun daha dıyet yaptık, gecen sure zarfında dokuntulerde gözle görülen bir gerileme olmadı. Bunun uzerine tekrar diyet açıldı. Biz de cildiyeden randevu alıp dokuntuler için eumovate krem( 5 gün ) kullanmamız söylendı.kremı kullanırken tabı kı dokuntuler hemen kayboldu. Kremden 5 gun sonra tekrar dökuntuler ortaya cıktı. Şuan için cok şiddetli değiller yani eskisine oranla.

Forumda atopik dermatit için ultralan pomad ı öneriyorsunuz. Bize ise eumovate krem önerildi. Daha düşük kortizon içeriyor diye.

ultralan pomad ‘da 1  gramında 2.5 mg (% 0.25) fluokortolon ve 2.5 mg (%0.25) fluokortolon kaproat içerieken, eumovate krem de ise %0.05 klobetazon 17-bütirat, klorokrezol  var. Benım anladıgım kadarı ile eumovate krem de daha düşük. Bu konuda yanlış isem düzeltir misiniz?

İnek sütü alerjısını gercekten geçmiş midir? Cildiye doktoru egzamanın ergenlıge kadar devam edeceğini cildi bol bol nemlendirin dedi.

bir de bu pazartesi kbb doktoruna gittik. Kızımın sağ kulağından koku gelıyor zaman zaman ve o kulagını cok kaşıyor diye gösterelim dedik.muayene eden doktor  sol kulakta sıvı bırıkmesı oldugunu 3 aylık tedavı vediğini 3 ayın sonunda tekrar görüşelim dedi. Verdiği ilaçlar avamys sprey onadron damla zaditen damla. Ben forumda sizin daha önceki yazılarınızı okudugum için eczaneden iliadin damla da aldım. Ve biz tedaviyi uygulamayı düşünmüyoruz. Onun yerinde iliadin damla 3 gun kuralını uygulayalım diyoruz. Burada şu sorun karşımıza cıktı. Ben eczacıya ped. damla istemişken o ped. Sprey vermiş. Hocam daha öncesinde bu soru size sorulmuş http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26178&PID=710814&title=gripken-grip-asisi

siz burada sprey de olur demişsiniz. Fakat daha sonrasında ise https://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56926&PID=1102196&SID=9z75ac9fcd8598ef1ez943df7cbf1e65&title=kulakta-sivi-birikmesi#1102196   sprey olmaz damla olur demişsiniz. Sprey östakı borsuna erişmez demişisiniz.

Sanırım biz de spreyi damla ile değiştirmemiz gerekecek değil mi?

her ay burun akıntısı oluyor takıip ediyoruz. akıntının rengını kıvamını. sf ile yıkama yapıp başını yuksek tutuyoruz. zaman zaman horlaması oluyor. mesela son bir haftadır horlama ve agzı acık uyuma var. her ay nezle olması normal midir?

Kulak rahatsızlıklarının temel nedenı bebegın burnunun acık olamamasıdır diyorsunuz ve tıkanmaya başladıgı zamanlarda mutlaka 4 saat ara ile serum fızyolojık ıle her ıkı deliğie toplamda 20 damla damlatın diyorsunuz. Burada aklıma takılan sey  gece uykusundan uyandırıp damlatalım mı? Yoksa uyudugu zamanı pas gecelim mi?

Ve son olarak kızım 13.5 aylık ve neredeyse 18  adet dişi var , sürekli diş çıkarmaktan huzurusuz halleri oluyor, bu kadar dişi olması normal mı?

değerli zamanınızı ayırdıgınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım

Düzenleyen gmzlycn - 02 Oca 2019 Saat 01:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 03:38
1- Ultralan pomat bulabiliseniz, en iyisidir. Iceriginde daha yuksek doz Kortizon olmasina ragmen; "Fluorokortizon oldugundan ve bu tip kortizon, ciltten emilmedigi icin, kullanilmasi daha uygundur.
AMA, benim bildigim kadari ile coktandir bulunmuyordu..
2- Sprey; ya burun tikanikligi icin kullanabilirsiniz, yada icini "damlalikli" siseye bosaltarak kullanabilirsibniz.
Kulak agrisi oldugunda; MUTLAKA damla sarttir. 
3- Gece uyuyan cocugu; ne ates icin, nede SF damlatmak icin, UYANDIRMAYIN.... 
4- Sut disleri cikarken, asla huzursuzluk olmaz.. Bazi ahmak doktorlar, 20 yas dislerinin BAZEN sebep oldugu sikintinin, sut disleri cikarken de olabilecegini dusunecek kadar salaktirlar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.