|
uzayan sarılık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 360 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Şub 2019 Saat 14:59 |
Hocam merhaba;
Hem yeni doğan sarılığı ile ilgili yazınızı hem de sorulan soruları tek tek okudum fakat bizim durumla uyuşan bir yanıt bulamadım. Şu an 34 günlük olan yeğenim için soruyorum. Doğum kilosu 3.100 gr. şu an 4.800 gr. 4 günlük iken göğüsten ölçüm yapan aletle sarılığı ölçülüp 14 çıkmış takip eden doktor değer çok yüksek olmadığı için bir daha kan almamış ve takip önermemiş fakat bebeğin hala göz akları sarı. Acaba tekrar ölçüm yaptırmak gerekir mi acaba? Anne sanırım biraz da lohusa hassaslığı sebebiyle biraz kafaya taktı durumu. Şimdiden teşekkür ediyorum yanıtınız için, ellerinizden öpüyorum. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sariligi yapan, Bilirubin maddesi, dokulara oturdugunda, kandaki bilirubin seviyesi dusse bile, Bilirubin'in dokulardan sokulmesi biraz zaman alir..O yuzden, siz Kandaki "Bilirubin seviyesine" itibar edin.. Eger bu sarilik cok caninizi sikiyorsa, gunesli havalarda, CAM arkasindan, ciplak bir sekilde gunese tutun.. Ayrica, Bilirubin seviyelerinin ZAMAN icindeki tehlike sinirlarini gosterin tabloyu da iyi inceleyin.. 34 gunluk olmus, "Tehlikeli" Bilirubin seviyesi: 7.gunden itibaren 28mg/dl dir, Bosverin.. Olsa, Bebek Portakal renginde olurdu!! |
|
![]() |
|
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 360 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam
Geçmiş soruları okumuş ve zaten cam arkasından çıplak vücutla güneşe tutulması gerektigini sizden öğrenmiştim, aileye bilgi verdim, onlarda uyguladılar. Cevabınızı gönderdim sanırım anne artik ikna olur. Tekrar teşekkür ediyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|