Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ani unutkanlık konuşma zorluğu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ani unutkanlık konuşma zorluğu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 329
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ani unutkanlık konuşma zorluğu
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2020 Saat 12:22
Kadir bey kayınvalidem ( yaş 55 kilo 96)için bir şey sormak istiyorum iki gün önce karın ağrısıyla gece hastaneye gidiyor orada yapılan tetkikler sonucu bağırsak sertleşmesi ve iltihaplanma var deyip ilaç veriyorlar eve gönderiyorlar ilaçları kullanıyor (buscopan,enfexia,simflat) . Dün öğleden sonra eşini unutuyor ve yaptığı işleri sürekli tekrar yapmak için kalkıyor vs. Konuşması değişik donuk donuk bakıyor ve kelimeleri hatırlamakta güçlük çekiyor. MR tomografi vs çekildi fakat nörolojik bir bulgu gözükmüyormuş bu problemler neden kaynaklı olabilir yardımc olur musunuz hiç kimse şu sebepten böyle demiyor 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2020 Saat 18:49
Vay be!!!  Teshise bak!!
  "  bağırsak sertleşmesi"   !!!  Bu Turk doktorlari kadar UYDURMA teshis koyan doktorlar dunyada yoktur...
Resmen teshis de popodan uydurma, verilen tedavi de, popodan uydurma!! 
O ilaclari hemen kesin. Ya ilaclardan, yada Alzheimer basliyor. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Kas 2020 Saat 18:49
Yukarı Dön
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 329
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2020 Saat 20:08
Ben sizi uzun süredir takip ettiğin için içeriğininokuyup ilacı bıraktırmıştım Kadir bey dün akşamdan ber içmiyor ilaçları dün hastanede yapılan tetkikleri vs bugün hatırlamıyor ama hali ve tavırları düne göre daha iyi ve bugün kimseyi unutmadı ama konuşmadaki sorun azalsa da devam ediyor. Buscopan dan kaynaklanabileceğini düşünmüştüm bende asıl o yüzden vermedik  doktor bey sizde şimdi ilaçlardan olabilir diyince biraz daha rahatladım eğer ilaçlardansa ne zamana düzelir sizce.Diğer olabilecek hastalık içinde nörologtan randevu alalım mı ne yapmamızı önerirsiniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2020 Saat 21:49
Son ilac alimindan 12 saat sonra duzelme belirtileri baslar. 2 gunde tamamen eski haline doner. 
Alzheimer de geri donus YOKTUR... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.