Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sebepsiz ateş/ alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sebepsiz ateş/ alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneyim56 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneyim56 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sebepsiz ateş/ alerji
    Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2023 Saat 00:04
Merhaba hocam
2 ay önce sebepsiz bir ateşimiz oldu 38.5 bir kez yükseldi şurup verdim kesildi bitti.
Bugün tekrar sebepsiz bir şekilde ateşle uyandık duş ve şurupla yine düşürdük ve tekrar etmedi. 
Başka hiç bir şikayetimiz olmadı sizce bu sebepsiz ve kısa süreli ateş neye bağlı olabilir?
Çocuk alerjik astım tanılı ama ilaç kullanmıyorum çünkü faydasını görmüyorum. ( solunum ve fıstık alerjisi var yaygın fıstık ağacı olan bir bölgedeyiz)
Bir önce ki kış çocuk ne zaman sıcak su ile yikansa ateşleniyordu sıcak suyu da çok seviyor duştan çıkıyor bir saat içinde pat ateş yükseliyor o zaman da alerjik bünye hassas sıcak ona dokunuyor vs denildi şaşırdım kaldım.
Sebepsiz ateşini doktor da alerjik bir bünye olabilir diye yorumluyor. Tekrarlıyorum sık bir şekilde olmadı iki ay önce ve bugün olacak şekilde oldu önemsemek gerekir mi?
Sizin kıymetli yorumunuzu alma şansımız olursa çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2023 Saat 09:16
Onemsemek mi?? Turk doktorlari; her oksurene Astim, her dokuntuye Allerji derler. 
Sicak suda yikanmak sonucu deri yuzeyindeki damarlar genisler ve sicaklik olur. Normaldir. 
Ates; vucudun savunma mekanizmasidir ve asla dusurulmemesi gerekir. Dusuruldugunde, vucudumuz 
 tehdit ortadan kalkti zanneder ve calismayi durdurur, hastalik suresi uzar. 
Ilk sayfadaki, Yazarlar kisminda, makale listemin en altindaki: "Ates ve Havalenin Tedavisi" makalemi 
okuyun. 
1- Solunum allerjisi diye bir allerji yoktur. Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler tamamina; "Solunum allerjisi" derler, onlara inanmayin.
2- Fistik allerjisi!! Hem de Turkiye'DE!!! Sizin cocuk bebeklikten beri HER kahvaltida fistik ezmesi mi yer??
Hadi canim sende. 
Takmayin kafaniza!! Turkiye'de HER cocuga Astim veya (sozum ona) Solunum allerjisi diyorlar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.