|
Ciğer |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
aeha
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: CiğerGönderim Zamanı: 04 Mar 2026 Saat 17:59 |
|
Kadir Hocam merhaba, kızımın demir eksikliği vardı geçen ay demir şurubu yazmıştı doktor, bugün kontrole götürdük o sırada öksürünce bu çocuk çok kötü öksürüyor diyip muayene etti . Ciğere inmiş, bu balgamı atmazsa zatürre olacak dedi ve 2 kutu antibiyotik ve balgam söktürücü yazdı. Hatta bana da dinletti sese bakın ne kadar kötü dedi. Bizim gitme sebebimiz o değildi, arada öksürüyordu ama hasta hali yoktu, ateş falan da yoktu. Ne yapacağımı bilmiyorum, o yüzden yol göstermeniz için size yazmak istedim.
(11 yaşında, 42 kilo, 153 cm boyunda.) Düzenleyen aeha - 04 Mar 2026 Saat 17:59 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2026 Saat 18:11 |
|
SAKIN, SAKIN o ilaçların hiçbirini kullanmayın!!
15 yaş elbisesi giyer! Sabit Forum ilk sayfadaki: "Teşekkür ve 1 senelik tecrübelerim" yazısını muhakkak okuyun. 11 yaş için Hgb alt sınırı: 11.5g/dl dir. Çocuk Hgb değerleri erişkinlerden daha düşüktür. Maalesef, Türkiye'deki laboratuvarlar, her yaşa erişkin "Referans Aralıklarını" veriyorlar! Sakın aldanmayın. |
|
![]() |
|
aeha
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2026 Saat 19:55 |
|
Sağolun hocam, 1,5 yaşından beri size sorarak büyütüyorum. O kadar emin bir şekilde ciğerleri çok kötü dedi ki insan acaba ilaçları kullanmazsam çocuğa kötülük mü ederim diye düşünmeden edemiyor.
Hocam hgb geçen ay 7,5 iken 9,5a yükselmiş. Ferritin 3,5 çıkmış geçen aya göre düşmüş ona kafam takıldı ama siz hgb yi esas alıyorsunuz sanırım. Biz doktorun verdiği demir şurubuna devam edelim mi hgb 11,5 üzerine çıkana kadar?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Mar 2026 Saat 22:49 |
|
Kullanın. Ateş olursa Demir ilacını kesin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|