Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
KEREMIM
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
|
Konu: sut kabiz yapiyor.... Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2008 Saat 17:55 |
Merhabalar Kadir Bey...Oglum 13.5 aylik...bir yasina kadar mama icmisti...iki aydir mama ve sut karisik veriyordum...fakat 15 gundur sadece sut iciyor...sute gectigimizden beri..hergun kakasini yapamiyor...parca parca kati sekilde geliyor...onuda yaparken ikinmaktan kizariyor...cok zorlaniyor....hergun erik suyu,armut kayisi,uzum,kiraz,karpuz, tuketiyor...bu bazi gunler iki uc porsiyona cikiyor..ama yinede sonuc hep ayni....yediklerine dikkat ediyorum ...kabiz yapma ihtimali olan seyleri yedirmiyorum....bu bi surecmi yoksa kalitsal bireymi ne yapabilirim...tesekkur edrim...
|
Omrum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118611
|
Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2008 Saat 21:34 |
Eğer açık süt veriyorsanız, kaymağınıda yedirmeniz gerekir. Kutu sütlerden kullandığınız halde kabız oluyorsa, sütüne 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. Ayrıca kıymalı sebze yemeklerindende verin. Kabak dolması gibi. Bütün bunlarla bile netice alamazsanız, "Duph..lac" şurup 5ml. akşamları verin, ertesi günkü kakanın kıvamına göre dozu azaltın veya çoğaltın.
|
 |
KEREMIM
Üye
Puanlar: 100
|
Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 16:53 |
tesekkur edrim Kadir Bey...ben pastorize sut aliyorum...hatta organik olanindan aliyorum onlar biraz daha fazla yagli...onerilerinizi sirasi ile uyguliyacagim tesekkurler....sutun icine seker atin diyenler oldu ama sanirim onlarin bi faydasi yok...denemedim ama...
|
Omrum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 18:35 |
Gerek "Pastörize", gerek"UHT" sütler, ayrıca "Homojenizasyon " işleminden geçirildikleri için, kaymak tutmazlar. Şeker bir dereceye kadar etkili olabiliyor.
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2008 Saat 12:54 |
Merhaba;
bu konuyla ilgili olduğu için bişey sormak istiyorum başka başlık açmak istemedim.. Benim oğlumdada aynı sorun var çok fazla süt içiyor (günde 1 lt. yakın) ve süte başladığımızdan beri çokta güzel yemek yemesine rağmen kabızlık çekiyor... Şimdi yeni çıkan prebiyotik içeren sütler var sizce onlardan alsak zararı olurmu?
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2008 Saat 13:02 |
Etini ve çiğ meyvasını yiyen çocuklarda sütün fazla tüketilmesinin bir zararı yoktur. Eğer çocuk günlük etini alamıyorsa kansızlık oluşur. Biraz yağ ve şekerini arttırın.
Prebiotik sütleride kullanabilirsiniz. Benim size tavsiye ettiğim Duph..lac da bir cins "Prebiotik" tir. Lactuloz diye bir cins şeker ihtiva eder.
|
 |
helincan
Üye
Puanlar: 91
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 10:24 |
hocam.kızım 18 aylık ve kabız.bahsettiğiniz tüm yöntemleri denedim.fakat artık kakasını tutuyor ve dolayısyla daha katılaşıp çıkarması güçleşiyor.çalıştığım için sadece akşamları sıcak suya oturtabiliyorum.bakıcısına gündüz yaptıramadım hasta olur üşütür diye korkuyor.lac türü ilaçların bağımlılık yaptığını söyledi dr u ve pankreoflat kullnmamı söyledi.enzimleri harekete geçirirmiş.bir hafta kullndım ama sonuç yine aynı.duplalac bağımlılk yapar mı?kakası normale döndükten sonra daha ne kadar devam etmeliyim.tşk
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 10:36 |
Duph...lac, bir cins suni şekerdir, yan tesir olarak barsak yumuşatır. Doktorunuz yanlış biliyor, alışkanlık yapanlar, -lax la bitenlerdir. Ayrıca "Pursennid" diye bir ilac -lax la bitmez ama , alışkanlık yapar.
Pankreo...at'ın bu durumda hiç yeri yoktur.Kaka normale dönünce kesin.
Bakıcı ile tekrar görüşün, üşümekle hasta olunmaz, mikroplarla hasta olunur. Çocuk kakası geldiğinde yapmalı.
|
 |