Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - birden fazla aşı..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbirden fazla aşı..

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Derem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Ara 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: birden fazla aşı..
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 11:36
iyi günler doktor bey.
Kızım 5,5 aylık. 4 aylıkken karma aşısı yapıldı. 15 gün sonra pnömokok aşısına başlandı. Sağlık ocağından 6 aylıkken karma aşısı ve hepatit aşısının yapılacağı, 15 gün sonra pnömokok aşısı yapılacağı söylendi. Siz sorulara verdiğiniz cevaplarda aşılar arasında en az 1 ay olması gerektiğini söylüyorsunuz. Bu aynı aşının farklı uygulamaları için mi geçerli farklı aşılar için de mi? Bir aşı yapılınca başka bir aşı en az bir ay sonra mı yapılmalı? 4 aylıkken yapılan uygulama doğru mu? Çünü 2. doz pnömokok aşısı da karma aşılardan 15 gün sonra yapılmış olacak. 
Aynı gün karma aşı+hepatit+ pnömokok aşısı olmasında bir sakınca var mı?
Teşekkrü ederim.
 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 18:47
Kesinlikle en az1 ay ara ile veya aynı gün yapılmaları gereklidir.Zor şartlarda bu süre, 20 güne kadar inebilir ama en uygunu 1 ay ara olmasıdır. 15 gün ara duyulmuş şey değil.
Yukarı Dön
Derem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Ara 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 11:27

yanlış birşeyler var gibi geliyordu bana. aşıların prospektüsünde de bu süre olayı belirtiliyor aslında  kafama takılıyordu. çok teşekkür ederim size. 2. doz pnömokok aşısının 6 aylıkkenki karma aşısı ile yapılması için ısrar edeceğim. daha önceki yanlış uygulama bebeğimin bağışıklığını etkileyecek mi?

bir de pnömokok aşısını bundan sonra hangi zamanlarda yaptırıp tamamlamalyız? 4,5 aylıkken başlamış olduk.
Meleklerimin bir gülüşü herşeye değer...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 14:19
7. ay bitene kadar hep 4 doz yapılacak.
Pnömokok 'ların diğer dozları: 7. ,9., ve son doz 12-15 aylar arasında yapılacak, ileriye doğru kaymalar olursa bir ziyanı yok. Erken yaptıracağınıza geç yaptırın daha iyi..
Yukarı Dön
Derem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Ara 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2009 Saat 10:26
iyi günler doktor bey,
pnömokok aşısının 2.dozu 1. den 45 gün sonra karma aşısı ile birlikte yapıldı sağlık ocağında. 1.dozu kızım 4,5 aylıkken yapılmıştı.
siz daha sonraki dozları 7,9 ve 12-15 aylar olarak önermiştiniz. kızımın rahatsızlığından dolayı karma aşı son doz birkaç gün sarktığı için pnömokok da beraberinde yapıldı. pnömokok 3.doz için 7-8 aylıkken getirmemiz söylendi. bu son duruma göre ne zaman götürmeliyim bebeğimi?
çok teşekkür ederim şimdiden cevabınız için. iyi ki varsınız.
Meleklerimin bir gülüşü herşeye değer...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2009 Saat 12:57
Aşı tarihlerinin ileriye kaymasının bir zararı yoktur. Erken yapmaktansa geç yapmak daha hayırlıdır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.