Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lütfen yardım edin!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumLütfen yardım edin!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Konu: Lütfen yardım edin!!!
    Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 13:58
iyi günler Kadir bey 3aylık kızım var3kilo doğdu.ilk iki ay bir buçuk kilo aldı.bu ay kilo almamış ama zayıflamamışta 6kilo.ayrıca 3haftadır emme isteği yok doktor boğaz enfeksiyonu var dedi.sadece gece uykunda emiyor ağzını bozsammı ama daha çokda küçük lütfen yardım edin!!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 16:47
3 aylık kız çocuk ortalama, 5.7kg. dır. Eğer boğaz enfeksiyonu olsa idi, ateşi ön planda olurdu. Bırakın nasıl istiyorsa öyle emsin. Sizin bir probleminiz yok.
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 23:14

teşekkürler kadir bey ama ateşi 2gün oldu tahlilde çıktı.buay kilo hiç almamış sütüm yetersiz olabilirmi?emme isteğide yok?sütümü sağıp kaşıkla veriyorum ozaman içiyor.sütüm yetmiyorsa büyüme geriliği olurmu?yada nasıl anlarım sütümün yettiğini???tekrar teşekkürler...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2009 Saat 23:22
Sadece anne sütü alan bir çocukta süt az gelirsa, kaka top top kestane gibi çıkar. Normal besleniyorsa, kaka altın sarısı renkte ve hardal kıvamında cıkar. Tahlide çıkan nedir???
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 00:32
tahlil sonuçları:WBC3.1,RBC3.36,HCT26.5,HGB9.4,MCV78.9,RDWR12.2,MPV7.3,LR47.2,10.4,42.4 boğaz enfeksiyonu varmış.kansızlık varmış ama buaylarda normalmiş.ilaca gerek yok ateşi çıkmasın yeter dedi.on onbeşgün sonra geçermiş bebek küçük diye ilaç vermedi.sizce nedir bu değerler?ne önerirsiniz?ayrıca kakasıda normal...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 10:29
WBC nin 3.1 olması, hastalığın virutik yani gripal olduğunu gösterir, antibiyotik gereksizdir. HGB 9.4 düşük bir değer ama enfeksiyonlarda, vücut mikroplar faydalanmasın diye demiri depolara saklar, bu sebeple hastalar soluk gözükürler, kan değerleride düşük çıkar . Anemi yönünden acele etmem, hastalık geçtikten sonra tekrar baktırırım. Gripal enfeksiyonlara hele bu kadar küçük çocuklarda ilaçlar fayda yerine zarar verir. 
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 15:55

tekrar teşekkürler,zaten ilaç vermedi.sizde içime su serptinizBig%20smilepeki kadirbey buay kilo alamaması nedendir?gram almamış.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2009 Saat 16:57
Takip etmek lazım, hatta terazi bozuk bile olabilir. Elektronik değilde, mekanik terazi ise, ayarı bozulabiliyor.Başka bir yerde daha tarttırabilirmisiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.