Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım
    Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 16:26

Benim 3.5 aylık bir bebeğim var. Kızımın doğum kilosu 2650gr, boyu 45cm ve baş çevresi 33.5cm idi.

15. günden sonra kandaki biluribin değerlerinin çok yüksek olması nedeniyle 15 gün YDYB ünitesinde ft ve ilaç tedavisi görerek sarılık sorunumuzu yenmeyi başardık. Ancak bu arada bebeğimiz 1. ayını tamamladığında kilosuancak 2.850gr olmuştu. Bu arada kızımızda ayrıca 0.5cm VSD tespit edildi ve bununla ilgili tedavisine başlandı.

Kızımız kilosu 3. ayın sonunda 3.600grama. boyu 56cm’e ve baş çevresi de 38,5 cme ulaştı. VSD’si ise 0.2 cm’e düştü. Halen ilaç tedavisine devam etmekte.

Dr. YDYB ünitesinde kalan beleklerde olabileceğini kan eksikliği için yaptırdığı testlerin sonucunda 2x5 damla ferrum kullanmasını tavsiye etti. Ancak kandaki demir değeri normal.

Kızımızın genel durumu ise söyle: şu anda yüzüstü yattığında başını omuzlarının üzerinde kaldırabiliyor. sesli gülüyor ve çok çeşitli sesler çıkartıyor ve etrafıyla ilgili, konuşup kendini ifade etmeyece çalışıyor. altının değişmesi yada karnının acıkmasıyla ilgili olarak çıkartığı sesler birbirinden rahatlıkla ayırt edilebilir durumda. henüz elleriyle bir şeyi bilinçli olarak tutmamakla birlikte duyduğu seslere karşı çok duyarlı ve tepkileri net.

Kızımızı 2,5 – 3.5 saat arası günde 8 kere anne sütü ile beslemekteyim. Sütümün yettiğini düşünüyorum aksi halde açlığına dayanamayan bir bebek. Bebeğimin alt sınırda kilo alıyor olmasının sebebin ne olabilir? Annesütü yeterince beslemiyor olabilirmi? Sadece anne sütü verme konusunda ısrar etmemeli ve mama takviseyi yapmalıyım. Az kilo alması ne gibi sorunlara sebeb olabilir.

Bu konuda beni aydınlatilirseniz çok sevinirim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 19:01
İlk günlerde başınızdan geçenler herhangi bir ters etki yapmamış.. O bakımdan şanslısınız. VSD'ye ne tedavisi yaptıkları bir anlatırmısınız??Hgb. değeri 10mg/dl. nin altına inmedikçe demir ilacı kullanmayın.Anne sütünün yetmediğinden şüphe ediyorsanız, mama teklif edin, almıyorsa, aç değil demektir. 
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2009 Saat 11:13

öncelikle teşekkür ederim hızlı cevabınız için.

VSD için 2x1 digital ve 2x1/4 enapril kullanıyoruz. VSD sinde küçülme olduğu için doktoru kilosunda artış olmasına rağmen kullanılan miktarlarda bir değişikliğe gerek görmedi ve 2 ay sonrasına kontrol için çağırmıştı. Nisan ayı ortalarında kontrole gidiyor olacağız. Doktoru 6 ay 1 yıl içinde kapanacağına inanıyor.
Hgb 8 olduğu için 2x5 damla ferrum önermişti doktoru. ancak kandaki demir oranı normal sınırlar içinde demişti. ayrıca 3x1 devit- 3 kullanıyoruz 15. günden beri.

benim çok rahatsız olduğum konu ise kilo alımının "standartlar" ölçüsünde olmaması konusunda. bu bebeğimde bir soruna sebeb olabilecek bir durummudur. ayda min. 500gr alması bekleniyor diye okuyorum ve duyuyorum her yerde ama benim kızım bu performansı göstermiyor maalesef. aç kalmadığına inanıyorum zira pek çok kez emdikten sonra daha önce çekmiş olduğum sütü biberon ile vermeyi denedim ama biberonu kabul etmiyor. kaşıkla da içiremedik. zaten emdikten 2.5 - 3 saat sonra acıkıyor ve o zaman 1 dakika bile bekletemiyoruz kendisini.
yorum ve öneriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2009 Saat 12:55
Sizin çocuğunuz "özel" ... Bu gibi çocuklar arasında , şanslı sayılabilecekler arasında. Kilo alması kötü değil, diğer çocuklar gibi tabiiki olmuyor. Yaptıklarınız, yeterli ve anladığım kadarı ile şimdilik işi iyi götürüyorsunuz. Aman insanlardan, kalabalık yerlerden uzak durun.
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2009 Saat 13:00
çok teşekkürler. içimi rahatlattınız.
Yukarı Dön
samhu01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2009 Saat 12:30
Kadir Bey,
kızımın kilosunu arttırmak, için neler yapmalıyım, ek mamaya geçmemi önerirmisiniz?
yavaş kilo alıyor olması fiziksel ve zihinsel gelişiminde bir sorun yaratırmı?
ilgi ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkürler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.