Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hülya
Pırlanta Üye
Kayıt Tarihi: 11 Oca 2008
Konum: Alperim canımmm
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7438
|
Konu: Çocuğunuz neden sizinle yatmak ister Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 23:20 |
3 - 6 yaş arasında ise çocuk kendini karşı cinsteki anne veya babasına tutku ile adar. Kıskançlık sonucunda anne veya babasına rahatsız eder ve yatak odalarına girip aralarında yatar. Dikkat edin normal bie zamanda bile eşlerin birbirlerine sarılmasına veya ilgi göstermelerine bile kıskançlıkla yaklaşabilirler. Tamamen yaşına bağlı olarak ve korkunun anlaşılması ve gelişmesiyle bir takım kabuslar ve düşünceler içinde yanınıza gemek isteyebilir. Sizlerle yatacağı zaman rahat edeceğini ve yalnız kalıp korkmayacağını düşünür. Bu genellikle 2 - 3 yaş ve 6 - 7 yaş arasında olabilir.
Bebeğiniz ilk aylarında yaklaşık 6 aylık olana kadar, emzirme ve biberonla beslenmek için odanızda yatabilir, fakat bu süreyi daha uzatır ve alıştırırsanız onu odanızdan ayırmanız ve kendi odasında tek başına yatması zor olacaktır.
Neden sizinle aynı odayı ve yatağı paylaşmamalı
Hangi yaşta ve cinsiyeti ne olursa olsun kişilik gelişimi için anne baba odasının ve kendi odasının özel olduğunu bilmeli, anne baba odasının mahremiyetini bilmeli ve sizi rahatsız etmemelidir. Anne baba il ebirlikte yatmak çocuğun bağımsızlık ve özgür gelişimine de aykırı olacaktır.
Tüm aile bireyleri için uyku bölünmesi ve uyku saatlerinin azalması anl¤¤¤¤¤ gelir. Gece yanına gelmesiyle ve daha sonrasında yatakta oraya buraya dönüp sizi rahatsız edeceği için, aman onu rahatsız etmeyeyim veya uykunuzda üzerine dönüp bir tarafı incinmesin diye düşüneceğinizden tüm aile sabah daha yorgun kalkacaksınız.
Çocuklarla birlikte uyumanın sonucu anne baba arasındaki özel saatler mahremiyet ve ilişki zarar görebilir, çocuğunuz yanınızdayken kesinlikle birbirinizle ilgilenebilme şansınız olamayacaktır.
Bu durumda neler yapabiliriz.
Odanıza ve yatağınıza geldiği an hemen tepkinizi belli edin ve kendi odasına gitmesi gerektiğini söyleyin. Belki bir şeyin onu rahatsız etmiş veya korkutmuş olabileciğini fakat bunların yersiz olduğunu söyleyin ve odasında yatması gerektiğini tekrarlayın.
Kesinlikle ona baskı yapmadan ve sinirlenmeden fakat tutarlı bir şekilde kendi yatağında ve odasında yatması gerektiğini anlatın. Eğer problem varsa siz onun odasına gidin ve onu sakinleştirerek, sırtını sıvazlı¤¤¤¤¤, kendi odasında yatması gerektiğini anlatın ve o odanın onun için düzenlendiğini kendi odası olduğunu anlatın. Yanına hoşuna giden bir oyuncak veya sarılabileceği bir peluş verebilirsiniz.
Sabırlı ve anlayışlı olun, korkabileceğini veya farklı duygular içinde olabileceğini düşünün, sakın sinirlenip bağırmayın bu işleri daha zorlaştıracaktır. Onu sakinleştirerek kendi yatağına kadar götürün ve yatırın.
Onun odasında çok fazla kalıp uyumasını beklemeyin, yanlız kalmaya alışması gerekir. Eğer uyuyuncaya kadar her seferinde beklerseniz ileride siz onun odasında onunla birlikte yatmak zorunda kalabilirsiniz.
|
 |
emre
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4001
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 23:30 |
canım sağol paylaşımın için.  bu durum aslında benim için çok zor olacak bakalım nasıl bi dönem bekliyor Emre ile beni  doğduğundan beri halan birlikte uyuyoruz. Emmeyi bıraktığında düşünüyorum bende.
|
|
 |
gülay
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 12 Ara 2008
Konum: çoküzgün
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2136
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 00:11 |
hülycım saol canım bizde zaman zaman yaşıyoruz bu problemleri babasına kalsa bizim odada yatsın hep diyo ama bencede olmaz
|
|
 |
nilay
Pırlanta Üye
"Maviboncuk'un Annesi..."
Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10157
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 00:21 |
çok güzel bir konuya değinmişsin ellerine sağlık canım
|
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 11:10 |
Guzel konu. Elif kiskanclik yapiyor sarilmalari filan... "Senin baban, benim esim" diye aciklama yapiyorum bazen ama yeterli olmuyor herhalde... Sabaha karsi yanimiza geliyor...
Eymen'in besigi de bizim odamizda, gece emzirip yatagina yatiriyorum, bazen uyuyakaldigimda ben uyuyana kadar koynumda yatiyor 
|
|
 |
nurten...
Altın Üye
bilalim + eşim + erenim
Kayıt Tarihi: 13 Ağu 2008
Konum: 2 paşasıyla
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4266
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 23:14 |
valla neden bilmem ama bilalde kendi yatağında uyumuyor bizim yatağa geldiği zaman hemen uyuyor alıp yerine yatırıyorum yine uyanıyor
ee bende yorgunluktan ve uykusuzluktan bırakıp sızıyorumm
ama bu durumu sevmeyen biri var 
|
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
 |
demet
Altın Üye
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ
Kayıt Tarihi: 24 Oca 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2092
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 23:47 |
bız tuna dogdugundan berı aynı odada yatıyoruz.hız ısarr etmedı.sızınle yatcam dıye belkı yanımızda oldugu ıcındır.ama ıstınadı durumlarda malum gun ıcınde baba özlemı cektıgı ıcın sen dit babamla yatcam derkı ben nakauvt yataktan yanıceylının dogumuyla artık babasını ıstemıyor.esım tuna ıle uyuyacam dıyor.yok ben annemı ıstıyorum dıyor.kıskanclık kardese degıl bana karsı.benı kıskanıyor galıba.ben cok memnununm cocuklarıla aynı odada yatmaktan onlara sarılıp uyumaktan.bosverın ya bu otorıter anne tavırlarını arkadaslar bır daha bu anları gerı getıremeyecegız.oyuzden benım acımdan problem yok.buyuduklerınde odalarına gırmemiızı bıle ıstemeyecekler nasılolsa...
|
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
 |
brgl
Üye
Kayıt Tarihi: 25 Oca 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2009 Saat 01:00 |
 Benim kızım ayrı odada yatıyordu,kışa girerken üstünü örtmemesi,çok terleyen bir bebek olması ve benim bir türlü oda sıcaklığını ayarlayamamam yüzünden yanımıza aldık.işin kötü yanı bizim buna çok alışmış olmamız,onsuz uyuduğumu hayal bile edemiyorum.bekar arkadaşlarıma koca yatakta nasıl tek kişi yatıyorsunuz diyorum.ben üç kişi uyumaya alıştım.hiç ayrılasım da yok kızımdan valla,onu değil önce kendimizi alıştırmalıyız biz
|
 |