Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulaklarını temızletıcekmısız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulaklarını temızletıcekmısız

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: kulaklarını temızletıcekmısız
    Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 18:15
hocam merhaba;oglum uzun zamandır kulaklarıyla oynuyordu.gecen ay baska bır rahatsızlıgından dolayı dr a goturmustuk kulaklarını muayene ederken cok psı ve temızlenmesı gerektıgını soylemıstı ancak cevremden bu konuda tepkı aldım temızletmedık.ama sımdılerde cocuk daha cok oynuyor kulaklarıyla bende kbb ye goturdum dr a daha once temızlenmesı gerekıyor dendıgını soylemedım dırekt sureklı oynuyor dedım oda muayene sonucu cok pıs oldugunu herhangı bı ıltıhap vs varsada kırden goremedıgını soyledı glıserın damla verdı yarın ıcın tekrar kontrole cagırdı eger glıserın ıse yaramıssa sanırım kendısı temızleyecek.bu durumda napmalıyım?hocam bırde cocuk durup durup oguruyor yedıgını cıkarıyor dıye gavıscon verıyordum bı ara ıyıydı tekrar basladı ama bu gavıscon ne sıklıkla ne sureyle kullanılmalı her mamadan sonra verılırmı?soguk soguk terlemesı resmen uzerıne ciğ yagmıs gıbı oluyor durmadan yıkıyorum sadece ıc atletıyle gezdırıyorum uyutuyorum malum sıcak ama cocuk sureklı ter ıcınde tenı buz.bırde uzun zamandır dıkkatımı cekıyordu aklımda kalmasın gozlerının beyazında ıc taraflara dogru bı mavılık morluk var bu normalmi?benım ıcın cok kıymetlı yanıtlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım hocam sagolun.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2009 Saat 23:02
hocam bırde cocuk kresmen suyla karnını doyuruyor bır seferde 125 ml suyu ıcıyor sonra bırde guzel gaz cıkarıyorkı...corbaydı mamaydı Allaha emanet zaten zorla yıyor kusmaktan bıktıgı ıcın.bırtek yogurdu cok guzel yıyor koca bır kase.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 13:17
Çocuğunuzun kulaklarında "kir" varsa, temizlenir. Etrafınızdakilerde herhangi bir "ilim" yok, onların lafları ile iş yapmayın.Hiç araştırmadan "Gaviskon" verilmesi tuhaf. İyi bir muayeneden geçmesi lazım.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2009 Saat 22:19

hocam gavısconu bebegım 3 aylıkken ozel muayenehanesı olan bır dr vermıstı.yanı sızınde tahmın ettıgınız uzere hıc arastırılmadan sadece bızım sıkayetımız uzerıne vermıstı.ozamanlar cocuk o ılacla daha cok kustugu ıcın vermemıstım.alısmıstım kusmasına takmıyordum ama bu sıralar daha bı agır yanı yedıgını hıc hazmetmeden oldugu gıbı cıkartıyo ya yemekten hemen sonra yada 1.5 2 saat sonra.hıc farketmıyor.sonra sıtemızde bu ılacın ısmını duydum ecza dolabına bı baktım aynısı.tmm bunu ıcınce kusmuyo ama her mamadan sonra vermek hıc ıc acıcı degıl.pekı napmalıyım hocam tavsıye edebılecegınız bır gastrolojı uzmanı var mı?bu durum cocuktada stres yaratıyor cunku.korkuyor oguruyor durmadan.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2009 Saat 08:47
Kusmanın "nedenini" bulmak lazım... Hastalıktan değil ise, bir teknik arıza olabilir. Acaba çok mu yediriyorsunuz??. İlaca ihtiyacı olan çocuğun gelişmesi de normalin altında olur. Eğer kilo alması normalin üstünde ise, fazla yiyor olabilir!! Son 2-3 ayki kilo ve boy ölçülerini yazabilirmisiniz??
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2009 Saat 23:42

hocam suan 9.5 aylık.9 aylık ıken 9 kg boyu ıse 70.5 cm ıdı.8 aylık ıken 8.700 gr dı boyu 70 cm ıdı.7 aylık ıken 8550 yanı 8500 gr dı boyu 70 cm dı.gecen ay degılde ondan oncekı ayda yanı 8 aylık ıken boy ve kılosunu olcen hemsıre hn pek bı degısıklık olmamıs demıstı ıcınden ıcınden ama ben duydum.zaten duyup duymamam sorun degıl elımıze o grafıgı verdıler bende dr muaynesını beklerken fotokopısını almıstım.6 aylıkken de 69 cm ve 7 990 gr.yalnız bısı hatırlatmak ıstıyorum 8. ayında rota vırus(tam teshısı zeynep kamıl hastahanesının bu vırusu tespıt edecek kıtlerden kalmadıgı ıcın konulamamıstı) ıshalı gecırdıgı dusunuldu.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2009 Saat 23:47
hocam bırde cocuga fazla yedırdıgımı sanmıyorumsutum az oldugu ıcın emzırme yogunlugunu geceye saklıyorum.sabah sadece 1 yumurta sarısı yıyor.oglene dogru 5 bıskuvı bıraz cevız ve 100 ml sut mama yapıyorum yıyor kusuyor.emzırerek uyutuyorum.ılkındıde meyvelı yada pekmezlı yogurt yıyor ama onu kusmuyor.tekrar aksam uykusunda emzırıyorum.yatmadan 1.5 saat oncede 150 ml sutle muhallebı yapıyorum ve kusuyor cıyak cıyak uyuyyoruz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2009 Saat 23:51
hocam sut ıcsın ıstıyorum bol bol sut o onun yerıne bol bol su ıcmeye basladı fecı sekılde afedersınız at gıbı su ıcıyor.sutu soguk verdım olmadı sıcak vermedı olmadı ılık vermedı olmadı.mamalarını tuzlu yaptımö et suyuyla yedı kustu.su yogurt ve anne sutunden baska bısı ıstemıyor.ah keske sutum fazla olsaydıda mamaya gerek kalmasaydı ne cok ısterdım bunu.oda mutlu olurdu bende.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.