Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Nida
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
|
Konu: ACİL (ateş) Gönderim Zamanı: 17 Mar 2010 Saat 16:04 |
Doktor bey, kızım dün ateşlendi, gece ateşi yüksekti. calpol verdim 2 defa. hiç iç açıcı durmuyor diye, az önce buradaki hastanedeki doktora götürdüm acil. çocuk doktoru muayene etti. burnu sulu akıyor, balgamı var, dili beyaz, ateşi 38 ve boğazı çok feci durumda. hiç farketmedim, bir günde böyle olabiliyor mu?
aşağıdaki ilaçları verdi. peditus şurup 3 defa iki gün boyunca dolren gibi bişey augur... antibiyotik 10 gün. günde iki defa 100 ml
Bu ilaçları alalım mı? çocuk çok keyifsiz..
lütfen yardım.
Teşekkür ederim. Nida
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118593
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2010 Saat 16:30 |
Peditus'u kullanmayın, Nezle ise, Augmentin bir işe yaramayacak ve 4-5 gün ateşi sürecek... Eğer bakteriel bir hastalık ise, Augmentin 1-2 günde tesirli olur, 2. günden sonra ateşi olmaz. 5 günlük bir tedavi yeterli olur.
|
 |
Nida
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2010 Saat 17:23 |
çok çok teşekkür ederim.
|
 |
Nida
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2010 Saat 09:33 |
Kadir Bey,
Dün akşam 7 de augmentin bio fort ilacından bir ölçek verdik. geceyi zor geçirdi ama sabah ateşi düşmüştü. Dediğiniz gibi oldu.
Bakteri kaynaklı bir durum olduğunu gösteriyor bu durum değil mi? (buradaki çocuk doktoru "stipokok.." diye bişey dedi ama tam anlayamadım)
Babası çocukluğundan beri boğaz enf. geçirir, bu tarz şeyler genetik mi? hep olacak mı?
Çok teşekkürler
Nida
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2010 Saat 10:36 |
Mikrobik hadiseler "genetik" olamazlar.. Mikrop alındığında hasta olunur. Tabii her şahsın aynı mikroba gösterdiği tepkiler farklı olur, bu husus soya çeker.Eğer Streptokok enfeksiyonu ise, ateşi düştüğü halde 20 gün ilaç kullanması (Pen-Os) gibi iyi olur. En garantilisi (kesin teşhis kondu ise), 1 tane "Deposilin 6-3-3 iğnesi" yaptırmaktır, 30 gün süre ile çocuk bir daha Streptokok almaz.. Benim "Beta diye bir virüs" makalemi okuyun...
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 18 Mar 2010 Saat 10:38
|
 |
Nida
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2010 Saat 10:55 |
Kadir bey,
Streptokok denilen şeyin kesin teşhisi için ne yapmamız gerek? Salt muayenede anlaşılıyor mu?
çok çok teşekkürler
nida
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2010 Saat 10:17 |
"Strep-A testi" en güvenilir ve çabuk testtir, 10-15 dakikada neticeyi verirler. Kültürden daha güvenilirdir.. Strep-A testi, Streptokok'un, "A-grubu" olup olmadığını gösterir ama, "Boğaz kültürü"bunu göstermez, sadece "Beta-Hemolitik" OLDUĞUNU SÖYLER, BU YETERLİ DEĞİLDİR, bunu diyebilmek için, "Bacitrasin" testininde yapılması gerekir, ama çoğu laboratuvar bunu bilmez bile..
|
 |
Nida
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2010 Saat 17:13 |
Kadir bey,
Çok acayip birşey oldu. Buradaki doktor strepokok tedavisi vermişti ama ben sizinle konuşmam üzerine az önce strep-a testi yaptırdım kızıma. Negatif çıktı.
başka bir bakteri olabilir mi?
hastalığı devam ediyor.
augmentin fort a devam edelim mi?
Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.
Nida
|
 |