Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ballı limon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumballı limon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elif-naz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
Mesajın Direkt Linki Konu: ballı limon
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2010 Saat 17:29

iyi günler doktor bey. size bişey danışmak istedim, kızım 14 aylık her sabah bir kaşık bal veriyodum. en son rahatsızlığından sonra 1 tatlı kaşığı bala 10 damla limon damlatıp kalktığında aç karnına her sabah içiriyorum.sürekli vermemin bir sakıncası olurmu. birde sütüne 1 tatlı kaşığı bal katıp içiriyorum balı seviyo içiyo, 14 aylık bir çocuğa günde 3 tatlı kaşığı bal çok gelirmi ?

yanıtınız için şimdiden çok teşşkr ederim, sağlıklı günler diliyorum

Düzenleyen elif-naz - 28 Ağu 2010 Saat 17:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120174
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2010 Saat 09:54
Bizim gayemiz, hiçbirzaman çocuğa bal yedirmek değildir. Balı, araç olarak kullanıyoruz, amaç olarak değil. Balda bir nevi "şeker" olduğundan, ancak gerektiğinde gerektiği kadar verin. Bal veya pekmez ile uğraşmayı, bunlar eskiden, çocuğu tok tutsunda işi ve masrafı az olsun diye uygulanan hilelerdi. Eski insanlar pek çocuk sevmezlerdi. Peyniri bile çay kaşığı kadar verir, "-katık yap, yoksa kurt olur-" diye korkuturlardı. Varsa dede veya nineleriniz sorun, anlatsınlar.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.