Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sofialoren
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
|
Konu: dustu 3 gundurde topallıyo napmalıyım? Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 18:06 |
hocam merhaba;oglum 24 aylık 3 gun once ıkı koltugun arasına bas asagıda tek bacagıda ıkı koltugun kol koyma yerlerının arasına sıkısmıs bı sekılde askıda kalarak dustu.ayagı bana donuktu govdesı ters tarafa.cıkartmak ıcın koltukları ayırsam kafasının uzerınde duruyodu boynu ıncıncektı yada eger kafasıda darbe aldıysa daha beter olacaktı.bende ayagından tutup cektım panıkle.kafada bısı yok ancak 3 gundur topallıyo.herhangı bır sıslık yok ayagını bacagını mıncıkmıncık ettık agrı olsa bagarırdı.neden topallıyo anlamıyorum gorunurde hıc bısı yok.sıcak sabunlu suyla ovdum belkı ıncınmıstır dıe ama hala devam edıyo.numaramı yapıyo dıe sureklı gozum ustunde unutur belkı yakalarım dıye ama hayır cocuk kosarken bıle aksıyo.druna tlf actım cocuk ortopedıye goturun oda sadece capa da var dedı dogrumu?yanı bı fılm cekemıyormuyuz anadolu yakasında bı hastane yokmu sacma geldı.sızce ne olmus olablr?kalcası cıkmıs olmasından korkuyorum.oyle bısı olsaydı şişlik olmazmıydı ben anlamadım nıe topallıyo bu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118994
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 15:41 |
Kalça çıkması öyle basit bir iş değildir, muhtemelen eklem etrafındaki "bağ dokusunu" zedelediniz, bir Ortopedist'in görmesi iyi olur.
|
 |
ozlemakin
Üye
Puanlar: 66
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 16:01 |
hocam bu gibi incinme durumlarında sıcak sabunlu suyu iyi değil diye biliyorum. abim küçükken top oynarken el orta parmağını incitmişti annem de aynen sıcak sabunlu suyla ovdu bi güzel. 1 gün sonra bütün eli morarmaya başladı doktora gittiler meğerse lif kopmuş. o zaman öğrenmiştik soğuk müdahalesi yapılması gerektiğini.
hangi durumlarda sıcak hangi durumlarda soğuk uygulaması yapmamız gerekir hocam ilk etapta dr a gitmeden???
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 16:45 |
Hadise olur olmaz soğuk tatbiki iyi olur. Tabii 2-3 gün içersinde iyiye gitme görmedi iseniz, bir Ortopedist'in görmesi iyi olur.
|
 |
sofialoren
Katılımcı Üye
Puanlar: 423
|
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 17:24 |
hocam cocugu az once getırdım hastaneden.ortopedıste goturdum ıkı fılm cektı bısıyı yok zamanla gecer dedı ılacada gerek yok dedı cıktık geldık.sıcak su tatbıkını evet ya o an unuttum nasıl unuttum bılıyordum aslında ıyı olmadıgını kanama falan varsa arttırıyor vs gıbı rısklerı var.nese zaten bısıyı yokmus.bakalım ne zamana kadar zıplayarak yuruycek...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 09:50 |
Siz hatırlatmazsanız, kısa sürede düzelir. Bu durumu çok önemsiyor gibi yaparsanız, iyileştiği halde "aksamaya" devam eder  ...
|
 |
elif2
Katılımcı Üye
Puanlar: 352
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 10:03 |
Yardımcı olsam ,benim kızımda kolunu incitmişti,voltaren sürüp bir gece sardım uyuttum,ertesi gün rahatladı.Doktorumuzda onaylarsa uygulayın dilerseniz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 10:33 |
Doğru, olabilir, Ortopedist vermeyince pek karışmak istemedim..
|
 |