Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşit teşhisi :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşit teşhisi :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
candor Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşit teşhisi :(
    Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 12:42

Doktor bey merhaba,

Benim 2 tane oğlum var biri 21 aylık diğeri 46 aylık

4 yaşında olan oğlum kreşe gidiyor geçtiğimiz Cuma günü akşam 18:00 civarında ateşlendi 38,7 ateş düşürücü verdim gece 03:00 gibi 40 derece oldu ateşi ve havlar gibi öksürük oldu bu  öksürük cumartesi akşamına kadar sürdü yani 1 gün Pazar günü öksürük normale döndü ama sökemiyor gibiydi sesi yok kadar azaldı birde çok koşuşturunca özellikle nefes alırken astım hastaları gibi nefes alıyordu (cumartesi doktoumuza gittik ciğerler temiz kulaklar temiz laranjit olmuş umarım böyle atlatabilirizdedi sadece ateş düşürücü kullanın dedi) ateşimiz hep yüksek sadece Pazar günü düşer gibioldu o da en düşük 37,5 du pazartesi tekrar ateş 39 lara çıktı pazartesi akşam 3 günümüzü doldurduk ateşte ama ateşimiz düşmedi burnumuzda akıyor sarı kanlı akıntısı var hırlayarak uyuyor gece (burnu açık dahi olsa) bu arada ben buhar veriyorum ballı limon serum fizyolojikle yıkıyorum burnunu (10’luk enjektöre çekip burnuna boşaltıyorum hepsini) colmix kullanıyorum ortrivin ped. Başladım Pazar günü, tabi ateşi içinde 6 saatte bir ibufen ve minoseti çapraz kullanıyorum bugün ateşte 4. Günümüz ve en düşük 38 derece doktora gittik ciğerleri dinledi kulaklarına baktı bronşit olmuş kulaklarda kötü dedi zitromax antibiyotik verdi 5 gün kullanıcaz birde ventolin buhar yapıcaz 10 gün kadar. Oğlumun dili beyaz ağız kokusu bariz değil ama biraz var ben doktorumuza kan tahlili yapalım dedim ama yaptırmadı wbc düşük çıksa crp yüksesk çıksa antibiyotik kullanıcam wbc yüksek crp negatif çıksa yine kullanıcam hem bir şey çıkmasa bile kulakları ne yapıcaz ateşi ne yapıcaz 3 günü geçmiş ateşiniz dedi her halükarda kullanmalısınız dedi birde bu doktorumuzun 2. Bronşit teşhisi bize 3.4. bronşitte astım deriz diyor (çok moralim bozuldu) birde aşıya çok olumlu bakmıyor beni korkutuyor ilerde alzheimer falan olabilir başka şeyler çıkabilir sonuçta bunlar vücutta birikiyor yaptırmayalım diyor.  Evet durum böyle oğlumun seside kısık ben ne yapıcam

1-Antibiyotiği kullanayımmı?

2-Sizcede 3.4. bronşitte astım olurmu?

3- Ateşimiz neden 4 gündür düşmüyor?

4-Burnundan sümük neden kanlı geliyor?

5-Aşı konusunda dr.un söylediklerine ne dersiniz

6-Küçük oğlumda aynı şekilde balgamlı öksürük ve aşırı burun akıntısı var sadece ateşli değil onun bünyesimi kuvvetli acaba daha hafif atlatıyor (ateşsiz) yada daha kuluçka döneminde de birkaç güne ateşi çıkarmı ki?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 15:42
1- Görmeden veya WBC değerini bilmeden bir şey söylemem yanlış olur.
2- Böyle bir şey yok, Bronşit'in, Akut ve Kronik şekilleri vardır. Kronik bronşit'e de Astım demiyoruz.
3- Viral hastalıklar, antibiyotiğe cevap vermez. Kreşe başlayan her çocuğun ilk 2 kışı çok hastalıklı geçer. Burada göreceğiniz hastalıkların %80 den fazlası virütiktir.
4- Tahrişe bağlı, sadece serum fiz  kullanın.
5- Allerji aşısı  diye bir şey yok.
6- Belli olmaz, ateş sonradan da çıkabilir.
not: eski maillerede bakın.   
Yukarı Dön
candor Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 15:50
hocam çok özür dilerim aşı ile ilgili kısım grip aşısı içindi dr. bu konuda korkutuyor beni her iki oğlumuda yaptırayımmı ne dersiniz yoksa sadece kreşe gidenemi yaptırayım 2009 sonbaharında büyük oğluma domuz gribi aşısı yaptırmıştım yine 2 dozmu yaptırayım tek dozmu olacak 

birde ventolin buharı vermeye devam edeyimmi

Düzenleyen candor - 04 Eki 2011 Saat 15:54
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 15:56
Grip aşıların tabiiki yaptıracaksınız, Daha evvelce Grip aşısı veya Domuz grbi aşısı olanlara 2 doz gerekmez. Tam ve tek doz yeterlidir.
Yukarı Dön
candor Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2011 Saat 16:03
aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen dimi hocam tek doz yaptırıyorum küçükde ben hamileyken domuz gribi aşısı olmuştum oda karnımda aşılanmış olurmu ona tek dozmu 2 dozmu yaptırayım 
şimdiden teşekkürler çok meşgul ettim sizi özür..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2011 Saat 09:43
Sizden "anne karnındaki" bebeğe geçen, sizin aşıya karşı geliştirdiğiniz "Pasif antikorlardır". Bunlarda en fazla 1 sene korur. Yani çocuğunuz, ilk defa aşılandığında 2 defada yarım doz aşı olacak. İlk aşı üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, artık "tek" doz aşı olunur.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.