Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - işitme kaybı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumişitme kaybı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Konu: işitme kaybı
    Gönderim Zamanı: 07 Eki 2011 Saat 13:40
Hocam iki gün önce sizi aramış, kızımda (grip sonrası) işitme kaybı olduğunu söylemiştim.
2-3 gün sonra telefon testi yapın demiştiniz.
dün denedim daha iyi duyuyor gibi eskiye nazaran.
1. sorum : cumartesi günü yine deneyeceğim. (cumartesi 3. gün olacak) işitmesinde bir sorun olmadığına kanaat getirsek bile KBB ye gitmemiz gerekir mi?

2. sorum : kızım 1 aydır kreşe gidiyor hiç birşey yemiyor. kreşte de zorla yarım kase çorba içiyormuş Confused
evde de ağzına bişey sürmüyor. 1 ayda 1 kilo verdi Confused ne yapabiliriz, fikir verir misiniz hocam?
4 yaş 2 aylık kızım
eski kilosu : 16,5
şimdiki kilosu : 15,5
boyu 105 cm...

Düzenleyen Kevser - 07 Eki 2011 Saat 13:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2011 Saat 09:28
1-30 senedir özeldeyim, daha bir tek hastamda bile böyle kulak enfeksiyon sonucu "sağır kalmış" hastam olmadı. Kulak damlası kullanmadığınız sürece böyle bir tehlike yok.  Şüpheniz kaldığında KBB de gösterin.
2- Kilosu normal, boyu 6 cm fazla. İştah için acele etmeyin.
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 10:44
Hocam kızımın duymama problemi halen devam ediyor gibi (tam emin değilim ama..)
Pazar günü kulağım acıyo dedi (aynı kulak - sağ) hemen ilia.in başladım.
Sizin söylediklerinizi her zamanki gibi önemseyerek (30 senedir özeldeyim, daha bir tek hastamda bile böyle kulak enfeksiyon sonucu "sağır kalmış" hastam olmadı) KBB ye götürmemiştim... şimdi de götürmeyi düşünmüyorum..
peki hocam:
Her kulağı ağrıdığında ili.din kullanarak biriken sıvı mutlaka çözülür mü?
KBB lik bişey olup olmadığını nasıl anlarız? farklı durumları kendimiz evde ayırt edebilir miyiz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 11:34
Cep telefonındaki konuşmaları duyabiliyorsa, önemli bir durum yoktur. İliadin ile siz Öztaki borusundaki ödemi çözüyorsunuz. Yoksa o sıvı orada devalı yapılıyor, o bölgenin nemli kalmasını sağlıyor ve Öztaki tüpünden boğaza akıyor. Nezle olduğunda bu boru tıkanınca, akamıyor, içerde birikip zara tazyik yapıncada ağrı oluyor. İliadin bu ödemi çözüyor. 
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 20:10
Hocam yaklaşık 1,5 aydır 3 kere (hatta şu an da kullanıyoruz toplam 4 kere) ili.din kullandık. kulak ağrısı (çok rahatsız etmiyor, ama arada söylüyor) ve işitme kaybı devam ettiği için en son geçtiğimiz cumartesi dr.a (kbb)götürdük. iki kulağında da sıvı var dedi... mu.onex, er.sef 250mg ve ili.din verdi... eşimin ısrarıyla erasefi ve ili.dini veriyorum. 2 gündür kreşten geldiğinde sık sık balon şişiriyor. bu yüzden mi bilmiyorum ama bugün söylediklerimi yarı yarıya anlamaz oldu Confused o benim yanımda oynarken "makarna yer misin kızım" dedim hiç duymadı. Confusedbu akşam söylediklerimi anlamıyor, cep telefonuyla başka odalardan konuştuk, benim söylediklerimi tekrar et dedim, yarısını uydurarak tekrarladı işitme kaybını nasıl aşacağız hocam? bu cumartesi kontrole gideceğiz tekrar... ya tüp falan derse diye korkuyorum Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 20:36
Eğer öztaki borusu muayyen bir süre içinde açılmazsa, ameliyat gerekebilir. Genede önce "Tympanometri " cihazı ile bir ölçüm yapılması iyi olur.
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2011 Saat 13:23
Hocam mu.onexi kullanmamız gerekir miydi kulak için?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2011 Saat 09:40
Şimdiye kadar hiçbir hastamda kullanmadım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.