Nilçin Hanım kızım 4 yaşında. Uyku problemimiz ciddi boyutta. Günde toplam 10-11 saat uyuyor ama defalarca uyanıyor. Kiminde tuvaleti geliyor kiminde susuyor bazen de hiç sebepsiz sadece beni çağırmak için uyanıyor ve uyandığında mutlaka yanına yatmamı istiyor. Başka türlü ağlamaya başlıyor. Ben sabaha kadar iki oda arasında mekik dokuyorum. Çoğu zaman ne zaman odasını gidip yanına yattığımı bile hatırlamıyorum. Tüm bunlara rağmen oldukça neşeli kalkıyor ama ben kalkamıyorum aynı şekilde. Doğduğundan beri üç saat deliksiz uyuduğum geceler bir elin parmaklarını geçmez.
İkinci sorunumuz da bu seneye kadar diğer çocuklara göre oldukça cesur olan kızım kreşin başlamasıyla pek çok şeyden korkar oldu. Evimiz iki katlı ve merdivenin bi ucu onun odası diğer ucu benim odam. önceden gece karanlığında korkmadan yukarı çıkıp beni uyandırırdı ama artık oturduğumuz yerden yan odaya bile yalnız başına gitmeye korkuyor. Sanırım yaptığım en iyi şey bizim odamızda yatmasına izin vermemem. illa gerekiyorsa ben gittim yanına.
Biraz uzun oldu ama üçüncü bir şey kreşi ve arkadaşlarını çok seviyor ama ordaki çocukların ittirip bazen vurmalarından çok etkileniyor. Ben şimdiye kadar asla sen de vur diye tembihlemedim. yalnız ister istemez bu tarz şeyler oluyor ve ben de kızımın pasif kalmasını istemiyorum. bu konuda öneriniz nedir? şimdiden çok teşekkür ediyorum.