Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ElifDuruBakır Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 19:43

Değerli Hocam, Dün Akşama Doğru Kızımın Ateşi 38.5 Civarıydı.Ateş Düşürücü Ve Herhangi Bir İlaç Vermedim Sizden Öğrendiklerim Doğrusunda.Kızım 3-4 Defa Sümüksü Bir Şekilde Kustu Sanırım Balgamını Attı.Gece 24:00 Civarı Ateşi 40.6’ydı.Bir Ölçek İbufen Verdim.Fakat Ateşinde Herhangi Bir Düşüklük Olmadı, 39.8 Gibi Seyretti.2 Saat Sonra, Ateşi Tekrar 40’ı Geçti.Bu Sefer Fitil Verdim. 3 Saat Gibi Uyudu Sabah 5 gibi Tekrar Bir Fitil Verdim.Daha Sonrada Hastaneye Gittik.

Hastanede Aşşağıdaki Tahlilleri Yaptırdım.Hastanede Ateşini Düşürmek İçin Novaljin Verdiler.

Fakat Fazla Bir Düşüş Olmadı 38.5 Civarıydı Ateşi.Doktorumuz, “Penisilin” Yaptı.Tahlil Sonuclarından Sonra Doktorumuz;

Cefaks= 125 mg/5ml

Bricanyl= Günde 3 Defa 1 Ölçek

Calpol= 3 Saatte Bir Dönüşümlü(Pedifen İle)

Pedifen=3 Saatte Bir Dönüşümlü(Calpol İle)

Bu İlaçları Verdi.

Kızım: 2.5 Yaşında,12.5 KG, 90 CM Boyunda.

Birde Bu İlaçların Hepsini Kullanmam Gerekir Mi ?

Birde Kızmın Boyu Ve Kilosu Normal Mi ?

Birde Strep A Mikrobu Neden Olur ?

Cevaplarsanız Sevinirim...

-Canan Bakır-

HEMOGRAM

WBC=11.4

LYM#=2

LYM%=17.8

MON#=0.7

MON%=6.2

RBC=4.66

HGB=11.4

HCT=35.6

MCV=76

MCH=24.5

MCHC=32

RDW=14.3

PLT=258

MPV=7.1

PDW=15.5

PCT=0.18

GRA#=8.7

GRA%=76

SEDİMANTASYON

1 SAAT = 26

ASO (KANTİTATİF)=  23 IU /

CRP KANTİTATİF= 37,7 MG/L

ROTA VİRÜS ANTİJENİ= NEGATİF

GAİTA MİKROSKOBİSİ

GÖRÜNÜM= GEVŞEK

RENK= KAHVE

KAN= YOK

MUKUS= YOK

GAİTA= MİKROSKOBİK

STREP A= POZİTİF

İDRAR TETKİKİ (STRİP İLE)

DANSİTE= 1030

REAKSİYON= 6.5

ALBUMİN= NEGATİF

ŞEKER= NEGATİF

ASETON= POZİTİF

NİTRİT= NEGATİF

BİLİRUBİN= NEGATİF

ÜROLOBİLİNOJEN= NORMAL

SEDİMENT ERİTOSİT= GÖRÜLMEDİ

HEMOGLOBİN= NEGATİF

LÖKOSİT= NEGATİF

İDRAR ASKORBİK ASİT= NEGATİF

SEDİMENT LÖKOSİT= 3-4

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118579
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 21:05
Cocugunuz Grip geciriyor, verilen ilaclarin tamami nafile. Atesiniz;4-5 gun surecek. Idrar ve gaita normal, ayrica da bu tahlilleri yapma gerekcesi ortada yok.12  kiloluk bir cocuga Pedifen gunde 2 olcekten fazla veremezsiniz. Penisilin yapmasi sadece "gosteri", hicbir ise yaramayacak. Bu yasta "StrepA" son derecede nadirdir, oldugu durumda WBC cok yuksek cikar, sizde ise normal sinirlarda. Eski mailleri okumanizda cok faydalar var.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 21:45

Cevap Verdiğiniz İçin Teşekkürler...

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2012 Saat 00:11
hocam dün size mail atmıştım ilginize çok teşekkür ederim.iyiki sizi bulmuşum.Bunca doktor küçücük bebeklere ve çocuklara nasıl bu kadar rahat ilaç yaızyorlar anlamıyorum. bunları denetleyen hiç bir kurum yokmu?? sizin bana cevabınızdan sonra kızıma verdiği hiç bir ilacı kullanmadım. bal limon (birazda zencefil koydum) burun spreyli ve coldmix bunlar sadece. kızım biraz önce yine ateşlendi ve 40 ı buldu. 45 dk kadar boğazim ağrıyor diye ağladı. tam dayanamyıp calpol vericektim ateşi yavaş yavaş düştü. şimdi uyuyor.geçmiş mailleri karıştırdım ama bal ve limonun ölçüleri hakkında bilgi bulamadım.birde hocam kızım rahatsızlandığında karnı şişyor.2ay önce aynı dertten yine gittik doktora aşırı derece de gaz çıktı filminde.doktor üşütmücek bacaklarını karnını sıcak tut dedi ama ne kadar doğru bu saatten sonra sorgulamak lazım.kaka ve idrar tahlilini bu yüzden istedi sanırsam.siz ne dersiniz bu duruma acaba?   
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2012 Saat 17:50
Bal-limon'un belli bir olcu, oran veya sayisi yok. Cocugun damak zevkine bagli olarak, limon veya bal oranlarinda oynama yapabilirsiniz. Karnindaki gaz, hasta oldugunda  hareketi azaldigi icin. Arada bir yurutmeniz faydali olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2012 Saat 00:01
hocam çok teşekkür ederim size iyiki varsınız.Allah razı olsun sizden.Keşke sizden çoğaltıp her eve koyabilsek :))
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2012 Saat 02:36
KizBebek
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2012 Saat 20:11
Değerli Hocam,
Daha Önceki Mesajlarımdada Belirttiğim Gibi Kızım 12.5 Kilo 90 Cm.
Çevresindeki Çocuklara Nazaran Daha Az Yemek Yiyiyor Ve Bazen Sabah Kahvaltısı Aksam Yemeği Olarak 2 Öğünle Bitiriyor Bütün Günü.
Sabah Kahvaltısında;1Yumurta,1 Tatlı Kaşığı Bal,1 Tatlı Kaşığı Labne,1 Tatlı Kaşığı Zeytin Ezmesi,2 Tane Bebek Biskuvisi Koyarak Süt İle Blender'da Sıvı Hale Getirip Veriyorum.
Diğer Türlü Hiç Birini Yemiyor. Yemek Yerken Çok Zorlanıyoruz, Spraktin Kullanmamı Tavsiye Eder Misiniz ? Ki Tavsiye Ederseniz; Günde Kaç Defa Kaç Ölçek Olarak Vermeliyim? Şu An Gribimiz 15. Gününü Bitirdi Gıcık Tarzında Günde 1-2 Öksürüğü Oluyor. Burun Spreyine Devam Etmelimiyim ? Ve Bal İle Limon' a da ?

Hocam Amerikan Döndünüzmü Yoksa Ordamısınız ? Dönmediyseniz Ne Zaman Döneceksiniz ?
Çok Teşekkür Ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.