| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
arzuhan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
|
Konu: bronşiolit Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 09:59 |
|
Merhaba hocam; Bu kış hiç hasta olmayan kızımla, perşembe ve cuma günü ateş ve aşırı öksürük nedeniyle cumartesi doktora gittik.Doktorumuz ciğerini dinler dinlemez bronşiolit teşhisi koydu. Analttıklarımı dinledi iştahsızlık ateş ve içinden birşeyi sökmek istercesine öksürük. Bogazı kıpkırmızı. Enfeksiyon dedi.Antibiyotik gereksiz, Ventolin yarım doz 3x1, İburamin cold ve 1 adet dekort iğne verdi Çok mecbur kalmadıkça iğneyi yaptırmayın,çok sıkışırsa dedi. Kızım ilaçların hiçbirini içmiyor. Ballı limon, cold mix ve iliadin spray kullanıyorum bende. Dün akşam tablo daha iyiydi ama gece çok ağladı. Dolaştık durduk gece. Öksürük devam ediyor. Bu bronşiolit nedir hocam?
Bakteriyel midir? Alerjik midir? Neden ventolin. Grip sonrasımı olur? Ama gripte olmadıki? Korkuyorum tedavisi nedir? Dogru yol nedir.? Sizin göstereceğinizi biliyorum. Bugün 5. gün ve ben bakıcımıza ilaç ne kullanması gerektiğini bile tarifleyemeden işe geldim:(
|
 |
arzuhan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 10:30 |
|
Hocam bu arada yazmayı unutmuşum: Kızım 24 aylık (8 mart 2010 doğumlu) ve gelişimi çok iyi..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 121229
|
Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 18:44 |
|
Bronsiolit; viruslerin akcigerlere inmis durumudur, evet, Grip sonrasi olur antibiyotik gerekmez. Bronsit ise, allerjik tabiattadir. Her iki durumdada antibiyotik gerekmez. Tedavi, Astim tedavisi, hic gerek yok, Iburamin zaten bu durumlarda zararlidir, hele -cold sekli; iyice tikanmasina sebep olacagi icin, asla vermemeniz gerekir. Bronsiolitte yapacaginiz tedavi; Perebron (oksurtucu bir oksuruk surubudur) 3x1 olcek, tok karnina 5 gun kullanin. Burnunu sik sik Serum fiz. ile temizleyin, limonlu bala devam, birde yastigina 2 damla ColdMix damlatin.
|
 |
semuna
Katılımcı Üye
Puanlar: 334
|
Gönderim Zamanı: 20 Mar 2012 Saat 00:05 |
|
hocam bu konuyla bende yazmak ıstedım.benım kızımda bronsıolıt oluyo nefes alıp vermesı hızlanıyor.ve oksururken bogulur gıbı oluyor.bu perebron bu durumda ne ıse yarıyor daha cok oksurtmezmı.ciğerlere ien viruslerimi atıyor..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 121229
|
Gönderim Zamanı: 20 Mar 2012 Saat 03:41 |
|
Evet, aynen oyle. Akcigerlerdeki ifrazati oksurtmeden yokedemezsiniz. Bu sebeple oksuruk kesici kullananlarin hali duman. Sadece virusleri degil, ifrazati ve olu dokularida atiyor. Oksuruk; sizin dostunuz, dusmaniniz degil. Onu keseceginize, etkisini arttirmaniz sizin lehinize olur. Zaten,"kolay yolu" secenlerin perisan hallerini goruyorsunuz.
|
 |
arzuhan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Mar 2012 Saat 08:34 |
|
Hocam çok ama çok teşekkürler herşey için. Dediklerinizi uyguluyoruz...geçen akşam banyosunu yaptıktan sonra dahada bir iyileşti sanki...Çok rahatladık...İyiki varsınız...
|
 |