Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ferber yöntemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumFerber yöntemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Konu: Ferber yöntemi
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2012 Saat 22:35
Hocam oğlum 28 aylık ve hala sallayarak uyutuyoruz. Ferber yöntemini onerirmisiniz?cocuğun ağlaması psikolojisinin bozulmasına sebep olurmu?bunu sordum çünkü Sabiha paktuna 0-3 yas grubu cocukların kesinlikle aglatilmamasi gerektigini vurguluyor habire. Sizin düşünceleriniz nelerdir
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2012 Saat 22:50

Yok ya? Boyle bir seyi sizin akliniz aliyormu? Aglayinca ne oluyormus?  Yani, su andaki "ruhen saglam" eriskinler hic 0-3 yaslar arasinda aglamamis kimseler oylemi? Hadi canim sende. Uygulayin da gorelim.

Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1696
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2012 Saat 23:22
hocam yazamadan edemeyeceğim siz bir tanesiniz bende sabiha hocayı izlemiştim kızımı 3 yaşına kadar ağlatmadım ama şimdi 3,5 yaşında o beni sinirden ağlatıyorAngry
şimdi sözümü dinlemediğinde mıncırıyorum popoya şaplak yinede nasıl şimarttıysam banamısın demiyor en son odaya kapatıcam dyince ağlayıp özür diliyor doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama sabiha hocanın söylediğine saygı duymakla beraber uygulama ve sonuç almak biraz zor
hocam bizim durum hakkında ne düşünürsünüz teşekkrülerSmile
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 01:23
MMR asilarinda civa oldugunu ve bunun cocuklarda "Otizm" yaptigini , kendisinin bu durumu tedavi edebilecegini soyleyen bir doktora ben niye saygi duyayim. Simdi de gundemi degistirip, isin icinden zeytinyagi gibi siyrilacaklarini umuyorlar.
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 17:02
hocam birde kızım 3,5 yaş bebğimiz 4 aylık evimizde hiç sakin bir ortam olmuyor kızım bağrıyor oynuyor falan bebkte pek huzurlu rahat uyuyamıyor sürekli uykuları bölünüyor birde ablası başına gidip ani hareketlerle onu korkutuyor acaba bu tip şeyler bebğe bir zarar yada olumsuzluk verirmi zira büyüğü zapdedemiyoruz
sağlıkla kalınSmile
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2012 Saat 18:34
Kiskancligindan yapiyor. Ona biraz mesuliyet verin, mesela; altini temizlerken oda size yardinci olsun. Ve en ufak bir katkisini bile birazda abartarak, buyuklerin yaninda anlatin. Kesinlikle bebegi ondan kacirmayin, (tabii yaninda olmaniz sarti ile) ellettirin, kucagina verin. AMA, hicbir zaman, hicbir konuda abladan daha ustun oldugu hususunda bir sey soylemeyin.  
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2012 Saat 13:02
hocam konuyu çok uzatmak istemiyorum ama arkadaşımız var kızları 5,5 yaşında anne baba çalışıyor annane bakıyor evde anaokuluna gitmedi kız kendi kalkıyor kahvaltısını hazırlıyor yemek bile istemiyor işler bittikten sonra koltukta oturuyor tv bile istemiyor aynı bir büyük insan gibi anne baba öyle çok üzerine düşmüyor ama bakımı çok kolay oluyor evde ses bile çıkmıyor bu evde çocuk yok dersiniz bu nasıl oluyor ne olur yapısıdır demeyin kızımında bu kadarını istemiyoruz birazını olmasını istiyorum
yukarıda söylediklerinizzi sizin yazdıklarınızı devamlı okuduğumdan çoktandır uygulamaktayım çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2012 Saat 18:53
Cocuk sahibi olmak; biraz "Piyango" isidir. Sansiniza ne cikarsa. 5 cocugunuz dahi olsa, ayni sartlarda, ayni imkanlarla baksaniz, egitseniz bile hepsinin huyu farkli olur. Bu sebeple asla kendi cocugunuzu baskasinin cocuklari ile mukayese etmeyin. Bazi kimseler daha sansli olabiliyor. Siz elinizden geleni yapin, gerisi Allaha kalmis bir istir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.