Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: havale
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2012 Saat 11:20
hocam günaydın 23 aylık 11.5 kilo oğlum sık ateşlenmeye başladı.dün gözler tavana dikildi bilinç kapandı.çocuk bayıldı.ağzından baloncuklu tükürük çıktı.bu neden olabilir?hastaneye geldiğinde kendindeydi.havele geçirdiğini sölediler.beyin mr ı çektirmeye gerek var mı?idrar tahlili temiz kan değerleri crp 1.02 plt 416.000 wbc 4.8 beyaz kan hücreleri biraz fazlaymış.neden olur?novalgin damladan 10 damla verin dedi dr.sağlıklı zamanlarda geceleri ateşi 35 lerde seyrediyor.bunun içinde kanına baktı.demiri biraz düşük dedi.hipotermiden söz etti ama bir tedavi uygulanmıyor.ateş bi çok düşük  bi çok yüksek.sağlıklı olduğu zamanlarda gün içinde ateşi normal uyurken düşüyor.
teşekkürler kolay gelsin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118676
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2012 Saat 18:37
1- Dogru, havale gecirmis, hicbir seye gerek yok. Eski palavracilar EEG cektirirlerdi, simdikiler MR cektiriyor, oylemi??
2- Erkek cocuklarinda IYE olmaz, bununla ilgili makalemi okuyun.
3-WBC' nin bu kadar dusuk olmasi; Grip gecirdiginin isaretidir, WBCnin 4.8 olmasina; "-beyaz kan hucreleri biraz fazlaymis-" diyen birisinin doktor olmasina ihtimal vermiyorum, aman dikkatli olun.
4- Ancak; HGB degeri 9g/mL nin altinda ise demir tedavisi gerekir. Normal WBC degerini bilmeyen bir doktorun bunu bilmesine imkan yoktur, kacin oradan.
5 Cocugunuz siradan bir Grip geciriyor, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.  
Yukarı Dön
bilgay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2012 Saat 09:23

hocam çok teşekkür edeerim ancak bir hatamı düzeltmek istiyorum.wbc değeri 17,2 hgb si 12 mcv si 76 plt 416 crp 1.02 beyaz kan hücre fazlalığından söz edilebilirmi?santafer ve infavit diye ilaçlar verdi dr.gereksiz yere çocuklara ilaç yüklemek anlamsız geliyor.sizinle dün tanıştım coldmixi hemen gidip aldım ancak bizim geçmişimizde oğlum 15 günlükken boğmaca tanısı ile bir hafta hastanede yatmak da var.burnundan alınan kültür sonucu sonuç boğmaca değilmiş ama ne olduğu da anlaşılamadı.coldmixi kullanmam sakınca yaratmaz değilmi içinde boğmaca ve broşiyal  hastaları kullanmamalıdır diyor.dün uykularında damlattım.

teşekkür  ederim kolay gelsin.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2012 Saat 18:39
Mumkun degil. Sizin cocuk Bogmaca gecirmedi. Resmen YALAN soyluyorlar. Bunlar hayatlarinda "Bogmaca" gordulermi acaba. Ben son 40 sene icinde, Hacettepe'deki 4 sene + 1 sene basasistanligim suresince ne gordum, nede duydum. Gordugum; tek vak'a; '60li yillarda Tip fakultesinde iken di.  Ayricada; 3 sene Mikrobiyoloji ihtisasi yaptim, o esnada da gormedim. Bogmacada cok tipik oksuruk sekli vardir. Hasta tam 5 kere pespese  oksurur, arkasindan "horoz gibi" oterek nefes alir. Oksuruk tam5 keredir. Ne 4, nede 6. ayricada cok tehlikelidir, zira hala bir tedavisi yoktur, hicbir antibiyotige cevap vermez. Bu saskinlarin "Bogmaca" dedikleri genellikle "Krup" hastaligidir. Bunda hasta once "horoz gibi" oter sonra oksurur. Halbuki  Bogmacada tam tersi durum vardir, once 5 kere oksurur, sonra oter. Ama siz genede o ilaclari kullanmayin.  zararlari icinde yazdiklarindan daha fazladir. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Haz 2012 Saat 18:42
Yukarı Dön
bilgay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 09:16
hocam çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.ama sinirimden bayılacağım şimdi.bu doktorlar anlattıklarınızı hiç mi araştırmıyolar.ben tesadüfen 2 önce sizinle tanıştım.tanışamasaydım bunları öğrenemeyecektim.1 hafta boyunca boşunamı antibiyotik yüklendi çocuğa?ayyy inanamıyorum..hocam anlayamadım hangi ilaçları kullanmayayım.infavit santafer bunları mı kullanmayayım.demirini yükseltmek için neler yapabilirim peki?iştahlı bir çocuk değil.et de yemiyor.bir de cold mix kullanmaya devam edeyim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 20:20
Kan tahlilindeki' HGB degerine bakin, 9g/dL den dusuk ise, demir ilaci verin, degil ise, gerekmez. Referans degerleri; eriskinlerle cocuklarinki farklidir, dikkatli olun sizi kandirmasinlar. Benim makalelerim arasinda: "Yeni doganin Kan Degerleri" makalemi muhakkak okuyun. Yoksa cok kazik yersiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.