Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2012 Saat 10:11
Hocam merhabalar,
Dün akşam oğlum(5 yaşında) uyurkerken titremeye başladı kucaıma aldım sakinşeştireyim dedim titremesi daha çok arttı sonra uyandırdım üzerime çiş yaptı ve uyandı titremesi uyandıktan sonrada yavaş yavaş azaldı ve bitti.Dün öğlen 2,30 da ateşi 38,3 ike ateş düşürücü verdim sonra 17,30 bir daha verdim ardından uyuttum, 10,30dada titreme olayı oldu.Sonra cocuk dr gittik.muayene etti akut tonsilit dedi bademciklerşiş ve kızarık dedi.agumentin 400 sabah akşam 1 tatlı kaşığı ver dedi ateş inatçı ve 2 3 gün sürer dedi.ateş düşürücüde verdi.antibiyotığe heme başlayalım dedi.dün gece ateş düşürücü ve antibiyotiği verdim.şuan saat 10 ve ateşi yok.geceden beri ilaç vermedim.Daha önceleride ateşimiz çok çıkmıştı(40 )ama hiç bu şelikde titrememiz olmamıştı ve dünkü ateşimizde eskisi gibi çokta deildi.
Geçen sene kreşebaşlamış ve çok hasta olmuştuk.(ocak 2012 3 kez  nisan 2012 de 3 kez olamkaüzere bademcik boğaz ust solunum yolu enf geçirdik.)
yine geçen sene ateşimiz 40 bulmuş dr bademcik ,antibiyotik demiş  ilk dozu aldıktan sonra ateş inatçı olur devam eder demiş ertesi gün ateşimiz olmamıştı.
Şuan oğlum oyun oynuyor, ateş yok , bademcikleri gerçekten büyük.ağzı oyle kokmuyor ve beyaz değil.
1-antibiyotiğe devam etmelimiyim.
2-dünkü titreme olayımız havale olabilirmi.
3-bu bademcikleri aldırmalımıyız sizce.
4-Bademciklerin şişmesini ve kızarmasını önlemek için yapabileceğimiz şeyler varmı.
teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118674
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2012 Saat 18:12
1-Antibiyotige gerek yok, goreceksiniz atesi antibiyotige ragmen; 4-5 gece olacak.
2- O titremeler; havale gelmesini onledi. Enfeksiyon esnasinda, bilhassa viral olanlarda; ic isi ( core temperature) aniden yukselirse, dis isi ile olan  ara acildigindan, sahis usume hissi duyar. Bu titremeler, dis isinin artmasina sebep olur. Iki isi arasindaki fark kapandiginda titreme gecer. BizdekiProf.ler ise, daha bu "ic isi-dis isi" meselesini bile bilmedikleri icin, boyle durumlarda "soguk tatbiki" yaptirirlar... Asla boyle bir durumda "soguk tatbiki" yapmayin... Dis isinin ani dusu su ilede bu ara acilir ve titreme devam eder, hatta basarili olamazsa, havale gelir. Ates ile ilgili makalelerimi okuyun.  
3- Hastaligi bademcikler yapmiyorki!!! Hastalik nedeni ile mikroplarla mucadele ederlerken buyuyorlar.
4- Mikrop olmazsa, bademciklarde sismez ve kizarmazlar...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ara 2012 Saat 18:21
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2012 Saat 18:28
Hocam yanıtınız için teşekkürler.İçim içimi yiyordu havalemi geçirdik diye.Birde şaşkınlığım ateşi çok yaşadık 39 40 ları çok gördük.Ama hiç böyle titreme olmadı.Dünde ateşi 38,5 geçmemişti neden böyle oldu anlamadım.Peki mikrobun güçlü bir mikrop olduğunu söyleyebilirmiyiz.Güçlü ise etkisini nasıl yok edebiliriz.
Şuan ateşimiz yok.Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118674
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2012 Saat 19:11
Gucten ziyade; cinsinden dolayi.. Genellikle; Enfeksiyoz Mononukleoz virusu bu sekilde ates yapar. Zaten dis isi yukselebilse idi, titreme olmayacakti. Bu sebeple atesi ni 40 olctugunuzde titreme olmaz. Mesele; icteki isinin ani yukselmesi ve derideki sicakligin onu takip edememesi. Cilt isindiginda (yani atesi distan tesbit edilebildiginde) titreme olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.