Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sütten kesme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSütten kesme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: Sütten kesme
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2013 Saat 09:26
Hocam,

Hastalık değil ama yine fikrinizi almak istedim. Ben 2 yaşındayken annem sütten keserken 2 gün anneanneme bırakmış, unutmuşum. Oğlum 1 yaşına girdikten sonra 2 günlük(2 gün 2 gece) mecburi bir iş seyahatim olacak. Sütten kesme için uygun olur diye düşündüm ama vicdan muhasebesinden de kurtulamadım. Geceleri çok fazla kalkıyor ve hala sadece emerek uykuya devam ediyor. Ne yaptıysam olmadı biberon da almadığı için. Birden 2 gün 2 gece kaybolmam çok sorun yaratır mı, yoksa gitmeden mutlaka kesmeli miyim?

Cigdem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2013 Saat 19:27
Cocuklar; bir yasina dogduklari gun girerler. Oglunuz muhtemelen; 1 yasini bitirecek, 2 yasina girecek. Buna gore:
Meme icin fazla kafa yormaniza gerek yok, is seyahatiniza gidin, dondugunuzde, memeyi alirsa alir, almazsa da cok buyuk bir problem degil, zaten 1 sene almis olacak.
Yukarı Dön
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2013 Saat 09:32
Doğru hocam 1 yaşını doldurduktan sonra yazmam gerekirdi. Şimdiki çocuklar mı çok travmatik, biz anne babalar yüzünden mi böyle oluyorlar anlamadım. Gece kırk kere kalktığı için bir anda hem benim olmamam, hem de meme emmemesi travma yaratır bir anda dediler. Gözüm korkmuştu.
Teşekkür ederim.
Cigdem
Yukarı Dön
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 57
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2013 Saat 13:51
Hocam ben de emzirmeyle ilgili danışacaktım yeni konu açmak istemedim müsaadenizle
Küçük oğlum 08/03/2012 doğumlu. İlk 7 ay sadece anne sütü aldı.Daha sonra kahvaltı meyve arada yoğurt da yiyor zira çok meraklı bi çocuk herşeyi yemek tadına bakmak istiyor.Ben 5.aylık olduktan sonra çalışmaya başladım.Sabah 8-12 arası ememiyor kahvaltı ve meyve yiyor o arada.Öğlen 12 de emiyor.Öğleden sonra 3.5-4 gibi emiyor ve sonra sabaha kadar emiyor.Hocam uzattım kusura bakmayın sizce bu yaştaki bebek için bu emzirme az mıdır? İçim hiç rahat değil hep onu düşünüp işyerinde üzülüyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120087
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2013 Saat 19:34
Ne azi, cok bile... Hele birde calisan bir anne oldugunuzu dusunursek, basardiginiz is, muazzam sayilir. Ilk 7 ay tek basina anne sutu vererek zaten vazifenizin %99'unu tamamladiniz. Bundan sonra, oldugu kadar, gittigi kadar anne sutunu devam ettirin.. Anne sutu aleyhinde konusan, mama firmalarinin maasli, palavraci doktorlarina inanmayin..
Yukarı Dön
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 57
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 11:08
Hocam cevabınıza ne kadar sevindiğimi bir ben bir Allah bilir. Öyle ki içimi rahatlattınız ben ücretsiz izin alamadım diye içim içimi yedi durdu bu küçüğüm için.Az emziriyorum diye kendi kendimi yedim durdum..çok sağolun hep var olun hocam..KizBebek
Yukarı Dön
AREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2013 Saat 08:41
Ben de oglumu iki buçuk sene emzirdim ve onu ağlatmadan nasıl bırakırım derken manikürcümün tavsiyesini dinledim ve göğsüme sirke sürdüm emmek istediğnde o an keskin kokudan bıraktı, ardından bir iki sefer daha istediğinde aynısını yaptım ve bir daha istemedi, o mutlu ben mutlu :)))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.