Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - balgamlı öksürük ve burun akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbalgamlı öksürük ve burun akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sabr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: balgamlı öksürük ve burun akıntısı
    Gönderim Zamanı: 10 Şub 2013 Saat 18:17

Sayın Kadir Tuğcu bey,

Sorularımızı cevapladığınız için teşekkür ederim. Oğlum 11 aylık 9 kilo 75 cm . Balgamlı öksürüğü ve burun akıntısı var. Ateşi yok. Çok iştahsız ağzına 5 gündür bir lokma girmedi , anne sütü alıyor.Balgamı çıkaramadığı için sürekli kusuyor kusarak çıkarıyor Dün doktora götürdük . Kontrolünde ciğerleri temiz gibi dedi ama bronşit salgını olduğunu ciğer filmi çekmemizi istedi çok şükür temiz çıktı. Başka tahlil yapmadı. Macrol diye bir ilaç yazdı. Sordum antibiyotik mi diye evet dedi. Kullanmamız şart mı dedim şart dedi. Kullanmak istemiyorum balı limonlu su , ıhlamur verip bol bol emziriyordum. Ama eşim ilacı kullanmazsak bronşit olacağını söylüyor ilacı aldı ve kullanmaya başladı. İlacı kullandığım için hiç rahat değilim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2013 Saat 18:51
Bronsit, bulasici hastalik degilki salgin yapsin... Hani, "Bronsiolit" deseler anlarimda, Bronsit salgini ne oluyor!! Tam cahillik. Ayricada; Bronsitin Rontgen bulgusu yoktur. Akciger filmine bakarak, dunyada  bir tek  Turk doktorlari ; "Bronsit var veya yok derler"... Anlayin artik Tip egitimi hangi seviyelere dustu... Atesi olmayan bir cocuga antibiyotik yazma cahilligide bu Tip egitiminin sonucudur. Bir de halk bu sarlatanliklardan cok hoslandigindan; alan memnun- veren memnun, olan cocuklara oluyor. Zaten babalarin da tek istedigi; cocuk oksurmesin, evde gurultu-patirtirti olmasin, yuksa kabak cocugun basinda patlamis onlarin umurlarinda degil..
Yukarı Dön
sabr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2013 Saat 19:00
Bronsiolit belki böyle demiştir hani günahını almayayım bir birine çok yakın kelimeler. Eşime yorumunuzu okudum çok güldü son tarafına Beni nesıl kötülemişsin diyor. Sayenizde bilgileniyoruz. öksürügünün 14- 15 gün sürmesi normal galiba eski maillere bakarak. Ballı limonlu su dan başka bir şey vermeyeceğim. Sağolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2013 Saat 21:26
KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.