Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gulsum
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
|
Konu: ateeşşş Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 23:13 |
mrn hocam 31 aylık kızım var.burun akıntıs basladı bir hafta on gun kadar once yeşil yeşil. ballı limon,portakal cold mix derken atlattı gibi oldu 2-3 gun sonrada oksuruk eşlik etti catır cutur balgamlı bir oksuruk bu dönemde bn ve babsıda hastayız,kreşede gidiyor butun cocuklar köhö köhö:)aferin surup verde cabuk atlatsın ddiler etraf hasta kaynıyor:)burun akıntıs kesildi 5 gun kadar kullandım.sabah aksam bir ölçek.öksürük devam ediyordu derken sabah ateslendi ateşi 38.5 larda calpol verdim bugun biraz kararsız kalarak.enerjisi falan yerinde ama aksam gözleri falanda yasarmaya basladı burun tekrar su gibi,öksürük hız kesmeden devam.napsam hocam ilaç kullanmak istemezken kullandım:(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118680
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 04:34 |
Sakin ha... Aferin hem oksurugu bastirdigi icin hastaligin agirlasmasina sebep olur. Ayrica da, maalesef bizim doktorlar, Aferin icinde 160mg. Parasetamol oldugunu bilmezler. Calpoldeki 120mg. Parasetamol de ilave olunca, ortaya Parasetamol zehirlenmesi cikar.. Gunluk toplam miktari 480mg.'i gecerse, Karacigere dokunur. Cocugunuz Grip geciriyor, mumkun oldugu kadar atesi dusurmeyin. Mutlaka eski mailleri dikkatlice okuyun..
|
 |
gulsum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 10:49 |
tamam hocam teşekkür ederm.yanlız bu sefr agzı burnu dolu dolu.dili yeşilimsi.sadece bal limon,vics mi devam edeyim?
|
 |
gulsum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 10:58 |
hocam bir şey daha sorucam.bn bu aferini 5 gun kullanırken de kızımın burun akıntısı.öksürüğü vardı bitti ertesi gün atesşlendi son bir iki gunde burun akıntısı durmustu.acaba dediğiniz gibi aferin mi ağırlatrdı durumu?teşekkür edeerim hocam...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 19:51 |
Evet, hepsi; Aferin'in marifetleri. Akintinin koyulasmasi, yesil renk almasi, hastaliginin sonuna geldiginizin isaretidir. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin..
|
 |
gulsum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 20:07 |
tama hocam cok cok tesekkurler.aferini kullanmıyorum bir daha...ateşi için bugun hç bir sey vermedim 38.5 du en son baya halsiz.kac gun surerse ates tehliklei olur hocam?birde ateşi yukselince calpolmu verelim acil drumlarda hangi ilacı verelim?gercekten kalben söluyorum allah razı olsun sizin sayenizde cocuklarımızın antibiyotiksiz gereeksizx ilaç kullanmdan iyileştiğini görebiliyoruz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 20:35 |
Ates hicbir zaman veya seviyeden sonra zararli olmaz. Bunlar eski doktorlarin, hastalari korkutmak icin uydurduklari yalanlardir. Benim Ates hakkindaki makalelerimi okuyun.. Ilaclarla cocuklariniz daha beter hasta ediliyor. Gerekmedikce antibiyotikleri kullanmayin.
|
 |
gulsum
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2013 Saat 13:47 |
teşekkürler hocam.kızımın ateşi 2 gun oldu hocam.3.gun yani dün sabah uyandıgında cok neseliydi butun gun ateşide olmadı,cokda enerjikti ama bu sbah cok bitkin uyandı tekrar ateslndi.bugün yoğunlaşan bir öksürük var balgam sökuyor gibi inş bitiyordur artık.
|
 |