Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oğlum hareket etmek istemiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOğlum hareket etmek istemiyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem ozturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Haz 2012
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: Oğlum hareket etmek istemiyor
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 11:46
Kadir bey merhaba,
 
Size daha öncede sormuştum sizde anormal bir durum sezmediğinizi bazı çocukların daha sakar ve köstekli olabileceğini zamanla geçeceğini yazmıştınız.
 
Oğlum şu an 4 yaş 3 aylık. Anaokuluna gidiyor. Öğretmenleride kaba motor becerilerinin yaşıtlarından geride olduğunu söylüyorlar. Parkta ark.ları hopluyor zıplıyor atlıyor fakat oğlum bunları hiç yapmak istemiyor.  Merdiven çıkarken bile zorlanıyor.  Koşarken takılıp düşüyor. Küçük bir çarpma ile bile düşebiliyor. Arabaya bindirmek indirmek evden çıkarmak vs gündelik aktiviteler konusunda bizi çok zorluyor. Görenler neden bu yorgun uykusuz mu vs diyorlar hep. Bu nedenle zayıf ve güçsüz kalıyor ark.larından zarar görebiliyor. Ben tek başıma oynıyacağım diyor. Masa başında resim yapmayı seviyor. İpadle oynamak istiyor ayrıca faaliyet kitaplarına bakmak onları yapmak istiyor. Böyle olunca bireysel olmayı tercih ediyor ve ark.larıda uzaklaşıyor.
 
Size sormak istediğim konu bir çocuk nöroloğuna göstermem gerekir mi? Ayrıca duyu bütünleme bozukluğu diye bir hastalık varmış. Oğlumun davranışları bunun tüm özellikleriyle örtüşüyor. Bunun içinde erken yaşta terapi alması ve desteklenmesi gerekiyormuş. Bu merkezlerle irtibat kurmalı mıyım? Yoksa oğlumun karakter özelliği böyle diyerek kendimiz mi desteklemeliyiz. Evimize çok yakın kapalı havuz var. havuza girmeyi seviyor örneğin. orda da yüzme tahtasıyla ufak ufak yüzüyor o kadar. Ark.ları gibi dalıp çıkma suya atlama gibi şeyler yapmıyor ama en azından hareket ediyor.
 
Ne dersiniz Kadir bey? Tşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118576
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 18:57
Motor-Sensory Noropatiler diye "Soya cekim" bir grup hastaliklar var. "Charkot-Marie-Tooth veya Davidenkow Sendromu" gibi... Bunlar, bu yasta degil, Adolesan caginin basinda gorulurler.
Adale atrofileri olan bir grup hastalik ise: " Dejerine-Sottas, Roussy-Levy, Refsum ve Fabry " hastaliklari gibi hastaliklarin da cok agir tablolari vardir, bunlar da size uymuyor... Gerisi ise, HIKAYEDIR....


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Nis 2013 Saat 19:33
Yukarı Dön
ozlem ozturk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Haz 2012
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 19:16
Kadir bey cok tesekkur ederim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.