Hocam daha önceleri kızımın iştahsızlığıyla ilgili yazışmıştık hep benim onun yakasını bırakmamamla :) sütünü vs. gerekenleri yemesi gerek dememle bulamaç oyun derken gayet yeterli ölçülerde tutuyordum ama bir gün bile 10 saatte aç kalsa hiç birşeye el uzatmıyordu hep püre bulamaç yada ızgara et türleri oda iki sote kadar.Ağzına ne alsa öğür dur durumundaydı.Bir kaç yemezse kaldır girişiminin ikinci günü pes edebiliyordum cidden hiç yemeden gün bitiriyordu, ertesi günde yememeyle başlıyordu.Bu son ve en kararlı olduğum uygulama zamanı artık yemeklerini kendisi istesinde yesin pütürleri de yesin başka yolu yok diyorum.Bunu onaylayacağınızı da biliyorum ama sonucumuz nasıl söylermisiniz.
Birinci gün kahvaltı; bir tatlı kaşığı labne 2 saat sonra bi çay bardağı süt içti onada şaşırdım içmezdi pek.Sürekli önüne çeşit sundum yemediği gibi kaldırdım kendim yedim :) bu sadistçe görünsede artık değişim zamanıydı.İki danino kendi eliyle akşam yedi yatmadanda iki kaşık tahıllı mama.
İkinci gün; sabah bi çaybardağı süt akşam 5buçuğa kadarda başka hiçbirşey yemeyince( 3 saat baygın uyudu kalkınca 2 saat ağladı açlıktan ) ben yine oyuncaklarını önüne koyunca oyunla vs püre yedi ilk kaşıkları yine öğürdü ama sonra iştahlıydı akşamda ilk kez bir dilim muzu çok küçük parçalarla yedi kesinlikle bulamaçta anlamadan yiyordu. İki kuşbaşı tavuk,yarım kase tahıllı mama az birşey süt.Şimdi bunları toplasak kalorisi 250 300, ne sütlü ürünler ne et ne vitaminler hiçbirini tamamlamıyor ama ona tek lezzetini yediğini anlayarak istekli yemek yedirmek istiyorum.Şimdi sorum şu bir süre anlaşılan sonuca varana kadar alması gereken besinleri yeteri kadar alamayacak.Ben ne süreyle bu uygulamaya devam etmeliyim?Sizce yemek yemeyi sevecek gibi görünüyormu doğru yoldamıyım? Bir süresi varmıdır bunun şu kadar zamanda düzelmezse besin eksikliğinin zararını görürsünüz diye.Yada bu kadar zamanda düzelmezse uygulamayı bırakın diye.Çok uzun oldu kusura bakmayın ama değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
Sağlıklı mutlu günler dilerim.