Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anne sütü ve tiroid
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAnne sütü ve tiroid

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: Anne sütü ve tiroid
    Gönderim Zamanı: 13 Ara 2009 Saat 18:04

Doktor Bey merhaba, 

3 aylık ikizlerim var. 1 ay erken doğdular,sezeryan ile. Kiloları 2300 civarıydı. İlk 1-1.5 ay ememediler. Doktorumuz hem zayıflar hem de çeneleri kuvvetli değil o nedenle ememiyorlar dedi. Ben de sağarak sütümü vermek istedim ama sütüm çok az. İkizlerle uğraşmaktan düzenli de sağamıyorum. Ne yaptıysam çoğalmadı (emziren anneler için özel olan çaylardan içiyorum, düzenli beslenmeye çalışıyorum, su içiyorum vs). 1 günde toplam en fazla 100cc oluyor.

1)      Mide rahatsızlıklarında kullanılan Motilium diye bir ilacın sütü artırdığını duydum. Bu ilacın zararlı olduğunu söylemişsiniz, bildiğim kadarıyla reflüsü olan bebeklere de veriyorlar. Bizim kullandığımız doz mu daha zararlı bebeklere?

2)      Bazı firmalar tamamen bitkisel olduğunu söyledikleri haplar satıyorlar anne sütünü artırır diye. Bunlar da zararlı mı? Değilse gerçekten sütü artırmada etkili midir?

3)      Sütümü başka türlü nasıl artırabilirim? 3 aylık oldular, sütün artması için geç mi oldu? Sık sık emzirmeye çalışıyorum ama ikisi aynı anda acıkınca bu zor oluyor, mecburen mama ağırlıklı besleniyorlar. Başka ne tavsiye edersiniz?

4)      Tiroid bezim tamamen alındı. Bir gün 2 diğer gün 2.5 Levotiron kullanıyorum. Sütümün az olmasında hastalığımın ve kullandığım ilacın etkisi var mı?

5)      Yaklaşık 1 aydır yeşil kaka yapıyorlar, önceden açık sarıydı. Mama ağırlıklı beslendikleri için olabilir mi? Biri çok mama yiyor saati ve miktarı hiç belli olmuyor, doktorumuz ne zaman ne kadar isterse verin sınır yok dedi. Diğeri hemen hemen 3 saatte bir 90cc içiyor.

6)      Gündüz çok az uyuyorlar. 1 haftadır gece 7-8 saat uyumaya başladılar. Eskisi gibi 3-4 saatte bir beslemek için kaldırmalı mıyım? Gündüz az uyudukları için bari gece uyusunlar diye pek uyandırmıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba?

Sorularım çok oldu kusura bakmayın, iki bebek olunca sorular da ikiye katlanıyor J Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleyen duygu - 14 Ara 2009 Saat 09:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 09:30
Sizin durumunuz çok özel.. Anne sütüne fazla güvenmeyin, arttırmanızda çok zor.. Mama ile devam edin.. Yeşil kaka yapmaları çok yediklerinin işareti. Kilo almaları iyi olan bebekleri uyandırmıyorum.. Gündüz uyumamaları iyi, yoksa gece kalkıp oyun isterlerdi..
Yukarı Dön
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 14:04
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Doktorumuz kilo alımlarının iyi olduğunu söylüyor, ayda 900-1200gr arası alıyorlar. O halde gece uyandırmayayım, ne zaman uyanırlarsa o zaman besleyeyim.

Kızım sakin bir bebek ama oğlum çok gazlı. Sürekli ağlıyor ve gündüz sık sık uyanıyor. Gaz giderici bitkisel şuruplar ve damlalar kullandık ama züm olmuyor. Bazı yakınlarım çok sık yediği için çok gaz yaptığını söylüyor ama çocuk acıkıyor. 4 saatte bir 120cc verip başka vermemeliymişim. Bu doğru mu sizce? Ama bebeğim her zaman bu kadarı içemiyor, bazen 90cc içiyor bazen de daha fazla 150cc filan. Bazen 90cc içip 1-2 saat sonra 20-30cc içip uyuyor. Doktorumuz ne zaman ne kadar isterse o kadar verin, saat ve miktar sınırımız yok dedi.

Sizce doktorumuzun tavsiyesine mi uyayım, yoksa mama kutularının üzerindeki öğün ve miktarlara göre mi hareket edeyim. Dediğim gibi bazı yakınlarım buna uyarsam hem bebeğin hem benim rahat edeceğimizi söylüyor. Bu konuda sizin tavsiyenizi alabilirsem çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim, değerli bilgilerinizle biz anneleri çok rahatlatıyorsunuz.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2009 Saat 16:13
Doktorunuz doğru söylüyor.. Gazı önlemek için bıraz kucağınıza alıp gezdirin ve sırtına vurun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.